Вхід | Реєстрація

Не наражайте себе на небезпеку!

З приходом найочікуванішої пори року — літа у багатьох дітей, підлітків та дорослих виникає бажання кататися на так званому «легкому транспорті» — велосипеді, мопеді, скутері чи мотоциклі.
Не кожен з нас має автомобіль, та не кожен і може сісти за кермо. Чи то ще не дозволяє вік, чи водійських прав немає, чи хтось керувати не вміє. Але майже кожен з нас з дитинства навчився кататися на велосипеді та мопеді, а там з часом і скутер з мотоциклом вже під силу, та й більшість людей має такі засоби пересування. Як відомо, будь-який транспортний засіб — джерело підвищеної небезпеки: ми можемо впасти, наїхати на перешкоду, а то й, не допусти Господи, потрапити у ДТП.
Як показує статистика, найбільше ДТП за участю велосипедистів та водіїв мопедів чи скутерів трапляється восени та влітку, адже саме на цей період припадають дитячі канікули та відпустки. Так, наприклад, за останній тиждень на Полтавщині трапилось 5 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісних транспортних засобів. 15 травня 2011 року о 19.00 в селі Довгалівка Великобагачанського району по вулиці Ювілейній  60 -річний водій, мешканець цього ж села, керуючи мотоциклом, скоїв зіткнення з 60-річним велосипедистом, який проживає в цьому ж селі. Внаслідок чого останній отримав травми і був доставлений до Великобагачанської лікарні.
У місті Кременчук 19 травня 2011 року о 18.00 по вулиці 8 Березня в напрямку вулиці Пролетарської рухався автомобіль «Міцубісі» під керуванням 62-річного кременчужанина, який на перехресті з вулицею Новоселівською скоїв зіткнення зі скутером «Соул», яким керував 37-річний водій і рухався з пасажиром. Внаслідок ДТП водій та 29-річна пасажирка скутера отримали травми та доставлені до третьої лікарні Кременчука.
Отже, для запобігання таким подіям у першу чергу необхідно дотримуватись правил дорожнього руху та правил їзди на велосипеді чи мопеді, а саме:
кататися на дитячому велосипеді може навіть малюк, але тільки на закритих для руху машин майданчиках, стадіонах та в інших безпечних місцях;
рухатися по дорозі на мопедах дозволяється людям, які досягли 16-річного, на велосипедах — 14-річного віку;
мопеди і велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду — білого кольору, з боків — оранжевого, ззаду — червоного;
для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на мопеді необхідно увімкнути освітлення, на велосипеді — ліхтар (фару).
Водіям мопедів і велосипедів забороняється:
керувати мопедом або велосипедом з несправними гальмами, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості — з неувімкненою фарою і заднім ліхтарем на мопеді чи без світловідбивачів на велосипеді;
рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїжджій частині, коли поряд є велосипедна доріжка;
рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7-ми років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);
під час руху триматися за інший транспортний засіб;
їздити, не тримаючись за руль, та знімати ноги з педалей (підніжок);
перевозити пасажирів на велосипеді, за винятком дітей до 7 років (на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками);
буксирування мопедів і велосипедів;
буксирування причепа, не передбаченого для експлуатації з цими транспортними засобами.
Вкотре звертаємося до водіїв двоколісних транспортних засобів з вимогою не наражати на небезпеку себе та своїх рідних, дотримуватися Правил дорожнього руху.

Автор: Олег Титар, заступник командира Кобеляцької роти ДПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2011, 16:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації