Вхід | Реєстрація

Таки справжні чоловіки грають у хокей

Таки справжні чоловіки грають у хокей
Кобеляцькі аматори найшвидшої в світі гри не шкодують ні часу, ні власних сил і грошей, щоб пограти у хокей.
Любителі поплавати і позагоряти вже давно відкрили пляжний сезон. І здавалось, про хокей можна забути до наступної зими. Але справжнім хокеїстам тепло — не завада. Вони знаходять лід і продовжують змагатися в улюбленій грі.
Так кобеляцькі хокеїсти кожні два тижні їздять у Дніпропетровськ, де проводять товариські матчі в льодовому палаці «Метеор». «Тільки розтав лід на річках, як ми почали шукати, де б його ще пограти», — розповідає Володимир Кольвах. «Спочатку ми їздили в Полтаву, — підтримує розмову Володимир Гречаний. — А як і там штучний каток закрили, то поїхали у Дніпропетровськ».
Ідею орендувати лід у Палацах спорту кобелячанам «підкинули» їх колеги з Полтави. Щоправда, вони рекомендували їздити у Харків. Але доки домовлялись із власниками харківського льоду, з’явився альтернативний варіант із Дніпропетровськом. І кобелячани обрали тамтешній каток. «Нам до Дніпра ближче, — продовжує Кольвах. — Спочатку зіграли із полтавцями, а потім і місцева команда для спарингу знайшлася».
Перший матч відбувся напередодні Великодня, 21 квітня. І після того кобелячани через кожні два тижні їздять у Дніпропетровськ. Десять хокеїстів добираються або двома легковими автомобілями, або мікроавтобусом. «Кістяк» команди складають брати Андрій і Віталій Савенки, Володимир Гречаний, Юрій Кликов, Володимир Кольвах, Григорій Сибірний, В’ячеслав Льотка, Сергій Звонков, Сергій Шапка, Юрій Заїка та Олександр Волочай.
Матчі починаються о 22-ій годині. Саме цей час дирекція Палацу спорту відвела кобелячанам для проведення ігор. Година користування льодом коштує 1200 гривень. Матч триває 1,5 години. Тобто, для того, щоб провести повноцінний поєдинок, хокеїсти мають заплатити майже дві тисячі гривень. Як правило, команди-суперниці розподіляють затрати порівну. «Дорого, але грати дуже хочеться, — підсумовує Володимир Гречаний. — Я ж навіть свій день народження на льоду справляв».
До речі, хокеїсти люблять підсміюватися над кобеляцькими футболістами. Останні мають спонсорів, підтримку з районного бюджету, але тим не менше частенько «плачуться» щодо браку коштів для занять футболом. «Да, недаром же співають: «В хокей грають настоящіє мужчини», — сміється Андрій Савенко. — Ми самі платимо за переїзди, за лід, купляємо форму і не шукаємо спонсорів. То їм так грати у футбол хочеться».
Середня вартість хокейного обмундирування, включаючи ключку і ковзани, перевищує 5 тисяч гривень. А щоб одягти воротаря, потрібно заплатити вдвічі більше. «Машину можна за ті гроші купити, — говорить Савенко. — А ми на хокей витрачаємо. Де кошти знаходимо? Не пийте, не куріть і гроші знайдуться. Було б бажання».
Кожен хокеїст купляв собі амуніцію власним коштом. Лише воротаря екіпірували, «скинувшись» на форму гуртом. Кобеляцькі аматори хокею планують тренуватися все літо. А взимку спробують «дати бій» непереможній команді із Комендантівки.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2011, 17:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації