Вхід | Реєстрація

Аби відпочинок залишив приємні спогади, НЕОБХІДНО дотримуватись правил безпеки

Аби відпочинок залишив приємні спогади, НЕОБХІДНО дотримуватись правил безпеки
Незважаючи на те, що вихідні,  працівники МНС проводять роботу щодо попередження виникнення пожеж в екосистемах. Як свідчить досвід минулих років, саме у вихідні дні найбільше трапляється надзвичайних подій, пожеж, а також нещасних випадків.
За статистикою МНС в Полтавській області з початку року в лісових масивах виникло 22 пожежі. Вогнем знищено 1,32 га лісової підстилки.
Аби відволіктися від тяжких будніх днів та покращити собі настрій, жителі Полтавщини влаштовують собі незабутні вихідні. Одним з найулюбленіших місць відпочинку громадян є відпочинок на природі. Люди з великим задоволенням йдуть до лісу не лише для того, щоб помилуватися її краєвидами, а й розпалити вогнище та приготувати смачний шашлик. І на превеликий жаль в багатьох випадках після себе залишають не тільки купу сміття, а й не загашене багаття, яке в свою чергу переростає у пожежу.
З метою попередження виникнення пожеж на відкритих територіях та збереження зелених насаджень рятувальники МНС спільно з представниками лісового господарства Решетилівського району та працівниками міліції провели рейд місць масового відпочинку.
«В Решетилівському районі 3334 га лісу. - говорить  Володимир Шуліка, майстер лісу Решетилівського лісництва – Аби попередити виникнення пожеж ми проводимо рейди. Щомісяця поновлюється близько 150 кілометрів мінералізованих смуг. Також, аби  пожежні автомобілі мали змогу забрати воду з відкритого водоймища є спеціально обладнане місце. У разі виникнення пожежі машина може під’їхати та за допомогою напірно - всмоктуючого рукава або водозабірної сітки забрати воду в цистерну».
Нажаль, люди здебільшого  забувають про правила поведінки у лісі. Залишають непогашене вогнище, кидають недопалок серед сухої трави, тощо а це і призводить до пожежі. І якщо така біда трапилась, то негайно Вам необхідно  телефонувати до служби порятунку «101».
Крім того, рятувальники побували в місцях відпочинку, де біля лісових масивів знаходиться водні об’єкти. І хоча вода ще не досить добре нагрілася під сонячним промінням, багато хто вже відкрив купальний сезон. Купання у такій холодній воді може призвести до загального переохолодження організму, судоми. Різкий перепад температури може спричинити навіть серцевий напад. Також, небезпека збільшується в декілька раз, коли відпочиваючі, випивши спиртного, стрибають у воду, занурюються і це останнє, що вони робили в своєму житті….Взагалі, лише за останній тиждень на воді загинуло 7 осіб, з них 1 дитина.
Тож, МНС нагадує: Будьте уважними та обережними під час відпочинку на природі та біля води. Дотримуйтесь правил безпеки і не наражайте на біду ані себе, ані своїх близьких, ані навколишнє середовище. Цінуйте своє здоров’я та життя, і нехай вихідні залишають лише приємні спогади!

Автор: Центр пропаганди УМНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2011, 09:54 | Решетилівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації