Вхід | Реєстрація

У Миргороді можуть ліквідувати митний підрозділ

Заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович провела робочу нараду за участю представників Полтавської митниці та суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, які акредитовані в секторі митного оформлення № 2 в м. Миргороді.
Полтавська митниця звернулась до облдержадміністрації за погодженням ліквідації митного підрозділу в м. Миргороді, обумовивши таке рішення реформою в Держмитслужбі України, в результаті якої найближчим часом планується впровадження електронного декларування товарів.
Протягом останніх двох років діє так званий "білий список" підприємств, який дозволяє здійснювати митне оформлення вантажів без акту митного огляду та експорт вітчизняної продукції під пломбами підприємства.
Також в рамках адміністративної реформи може бути скорочено до 30 відсотків особового складу Полтавської митниці.
У той же час  представниками ділових кіл області, які є активними учасниками зовнішньоекономічної діяльності і акредитовані в секторі митного оформлення №2 в м. Миргороді, було висунуто клопотання щодо збереження сектору у м. Миргороді та відповідного сприяння обласної державної адміністрації.
Ліквідація сектору змусить підприємства здійснювати митне оформлення або в м. Полтаві, або в м. Гадячі, що в свою чергу призведе до додаткових транспортних витрат, покладе тягар на собівартість та погіршить конкурентноздатність вітчизняної продукції за кордоном.
Крім того, буде додаткове навантаження на дороги обласного значення, які не пристосовані для важких вантажних автомобілів. Миргородська міська рада, в свою чергу, втратить частину надходжень до місцевого бюджету.
За результатами наради прийнято рішення звернутись до Полтавської митниці з клопотанням зберегти сектор митного оформлення № 2 в м. Миргороді в існуючому вигляді до впровадження електронного декларування товарів, повідомляє прес-служба ОДА.

Автор: www.sp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2011, 13:50 | Миргород | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації