Вхід | Реєстрація

«Ми вже хотіли лікарню фломастерами розфарбовувати!»

Так учні однієї з шкіл району планували боротися із чергами у Новосанжарській лікарні.
Із 17-го травня центральна районна лікарня почала проводити медичні огляди школярів. І буквально за кілька днів батьки учнів почали скаржитися на довжелезні черги у коридорах лікарні та години очікування на прийом до кожного кабінету.
— Ми приїхали із села у піввосьмого, — говорить Геннадій, батько однієї з учениць. — Зараз майже дванадцять, а ми оце поки проходимо два кабінети. Скрізь черги величезні. Поза чергою ніхто нікого не пропускає. Діти отут під кабінетами годинами стоять. Я вже їм пропонував — давайте я вам фломастерів куплю та розфарбуємо лікарню зсередини! Вони не схотіли, але ви зрозумійте — це ж просто здуріти можна, стільки тут чекати!
Після розмови із обуреним батьком ми звернулися до головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Ольги Гирі. У неї ми поцікавилися причиною виникнення черг і взагалі ходом проведення медогляду учнів.
— Причиною черг біля кабінетів, як правило, є самі учні, — пояснила Ольга Василівна. — Ми на кожен день запрошуємо певну кількість школярів. Так, наприклад, сьогодні медогляд мали пройти 83 учні. Але прийшли до лікарні 97. Де взялися зайві 14? Це прийшли ті, хто не приїхав учора, або ті, кому треба було приїхати завтра! А від того, що кількість обстежуваних збільшилась, лікарі не працюють швидше — от вам і причина утворення черг.
Взагалі, Ольга Гиря запевнила, що у Нових Санжарах ніяких проблем із проходженням медогляду у школярів немає. І, як правило, за один день кожен учень проходить потрібних лікарів. Тоді як у Полтаві, за словами головного лікаря, діти часом проходять медогляд і по три дні.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2011, 17:43 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації