Вхід | Реєстрація

Останній дзвоник по-американськи

Останній дзвоник по-американськи
Цього року на урочистій лінійці для новосанжарських школярів дзвонив у дзвоник американець Джастін.
У цьому році свято останнього дзвінка лише на день випередило випускний, а тому і учням-одинадцятикласникам, і їх учителям довелося набратися сил для двох надзвичайно важливих для кожного з них днів.
Загалом свято останнього дзвінка пройшло, як і зазвичай. Були ті ж випускниці у милій формі радянського зразка. Були вже старші та впевненіші у собі «першачки». Було традиційне привітання директора Новосанжарського НВК Миколи Решетила,  вітання представників влади: заступника голови райдержадміністрації Володимира Тараненка та селищного голови Андрія Реки.
Були цього року і деякі нетрадиційні та не дуже приємні моменти. Так, після години стояння на сонці стало зле одній із старшокласниць. Її відвели у тінь та надали першу медичну допомогу. Але це була лише перша жертва палючого травневого сонця. За кілька хвилин до першої дівчина приєдналася друга, а потім і третя. Шкільна медсестра із усіма впоратися просто не встигала, тому на допомогу викликали бригаду «швидкої». Також досить професійну допомогу у приведення дівчат до тями надавав спеціаліст «Колосу» Віталій Баранович. За якісь п’ять хвилин у тінь прибрели і кілька хлопців, але їх вдалося охолодити звичайною водою. Швидко повернулися до норми і всі дівчата. Окрім однієї учениці, якій медики «швидкої» зробили укол і таки забрали до лікарні. Як пояснив Микола Решетило, у дівчини вже траплялися випадки погіршення самопочуття, тому медики одразу зв’язалися із її мамою, вкололи їй потрібний препарат і забрали, щоб переконатися, що із нею усе буде гаразд.
Свято, тим часом, продовжувалося. Від мікрофона цьогорічних випускників, для яких цей дзвоник стане останнім у шкільному житті, вітали учителі, батьки та менші учні школи. Нарешті настала очікувана усіма мить, коли мав прозвучати останній дзвінок. Цього року, дещо порушуючи установлену традицію, останній дзвінок дали провести американцю Джастіну Лемке, який упродовж двох років був волонтером Корпусу миру у Новосанжарському районі і навчав школярів у Соколовій Балці та Нових Санжарах. 2- го червня Джастін вирушає додому — до Сполучених Штатів. Але перед цим він встиг дати останній дзвінок для новосанжарських школярів.
До речі, як розповів американець журналістові «ЕХО», у Америці подібних свят із нагоди останнього дня занять не влаштовують. Але йому наш останній дзвоник дуже подобається, тому він із задоволенням узяв участь у цьому святі.
Після американця Джастіна дзвіночок перейшов до рук одинадцятикласника Олександра Мокляка та першокласниці Валерії Яценко, які вже з повним дотриманням традицій пройшли по колу, гучним дзвоном сповіщаючи про закінчення навчального року 2010/11.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації