Вхід | Реєстрація

Майже всі підприємці області завищують ціни на свою продукцію

Майже всі підприємці області завищують ціни на свою продукцію
Голова ОДА Олександр Удовіченко висловив занепокоєння стосовно підприємців, які на його думку незаконно піднімають ціни на свій товар. Однієї роз'яснювальної роботи з ними замало.
«У нас повинна працювати система, всі повинні розуміти, що коли підприємець йде на серйозні збільшення та порушення, то рано чи пізно на нього найдеться управа.  Давайте знайдемо найбільших порушників і показово скажемо, що не можна сьогодні в державі йти своїм шляхом», - наголосив Олександр Удовіченко на щотижневій нараді.
За словами начальника   Держінспекції контролю за цінами в Полтавській області  Ірини Максимішиної, 90% перевірених суб'єктів господарювання області порушили законодавство при  формуванні та застосуванні цін на продовольчі товари.
Найчастіше у сфері виробництва завищують  граничні рівні рентабельності та підвищують оптово-відпускні цін на продукти щодо яких введено державне регулювання без попереднього декларування їх зміни.
У оптовій торгівлі спеціалісти зафіксували завищення граничного рівня оптово-постачальницьких надбавок на 26,4-90% (при граничному рівні 5%). У галузі роздрібної торгівлі деякі підприємці підняли граничний рівень торговельної надбавки до 38% (допустимий рівень - 15%).
Так, соціальний хліб із пшениці 1 ґатунку та Дарницький житньо-пшеничний Решетилівського хлібзаводу здорожчав на 38 та 34 копійки відповідно. Підприємство безпідставно завищило вартість сировини та витрат на збут.
Цього року Держінспекція контролю за цінами в Полтавській області виявила порушення на 33,4 тис. грн, спеціалісти застосували адміністративно-господарські санкції на загальну суму 101 тис. грн. 127 посадовців, які відповідають за формування цін, оштрафували на 11,4 тис. грн.
«У нас повинна працювати система, всі повинні розуміти, що коли підприємець йде на серйозні збільшення та порушення, то рано чи пізно на нього знайдеться управа. Давайте знайдемо найбільших порушників і показово скажемо, що не можна сьогодні в державі йти своїм шляхом», - наголосив Олександр Удовіченко сьогодні на щотижневій нараді.
За словами начальника Держінспекції контролю за цінами в Полтавській області  Ірини Максимішиної, 90% перевірених суб'єктів господарювання області порушили законодавство при формуванні та застосуванні цін на продовольчі товари.
Найчастіше у сфері виробництва завищують граничні рівні рентабельності та підвищують оптово-відпускні цін на продукти, до яких введено державне регулювання без попереднього декларування їх зміни.
У оптовій торгівлі спеціалісти зафіксували завищення граничного рівня оптово-постачальних надбавок на 26,4-90% (при граничному рівні 5%).
У галузі роздрібної торгівлі деякі підприємці підняли граничний рівень торговельної надбавки до 38% (допустимий рівень - 15%).
Так, соціальний хліб із пшениці 1 ґатунку та "Дарницький" житньо-пшеничний Решетилівського хлібзаводу здорожчав на 38 та 34 копійки відповідно.
Зокрема, підприємство безпідставно завищило вартість сировини та витрат на збут.
Загалом, цього року Держінспекція контролю за цінами в Полтавській області виявила порушення на 33,4 тис. грн, спеціалісти застосували адміністративно-господарські санкції на загальну суму 101 тис. грн.127 посадовців, які відповідають за формування цін, оштрафували на 11,4 тис. грн.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2011, 10:57 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації