Вхід | Реєстрація

Згадаємо тих, хто бився з ворогами на фронті

Згадаємо тих, хто бився з ворогами на фронті
66 років тому скінчилася найкровопролитніша війна в історії людства.
З цієї нагоди 5 травня у Кобеляцькій музичній школі проходило дійство, присвячене Дню Перемоги. На свято були запрошені діти війни, учні шкіл та начальник відділу культури та туризму Володимир Проскура. Ветерани розповідали про ті тяжкі роки у своєму житті. Варвара Бакшанова повідала, як працювала по 12–14 годин на військовому заводі, виготовляючи бомби. Із вуст Володимира Чуйнова пролунали його власні вірші про війну. У них згадувалося про товаришів, які воювали і не повернулися…
Ведуча познайомила присутніх з  історією створення пісень, таких як «Священная война», «Катюша», «Смуглянка», «Синий платочек» тощо. Не обійшлося і без спогадів про Сталінградську битву, яка стала переломним моментом у ході війни. Про це нам розповіла викладач музичної школи Лілія Голтвянська. Під закінчення свята вона зачитала останнього дідового листа з фронту. Лист до сина був написаний у затишну хвилину між боями. Цей пожовклий аркуш паперу, дрібно списаний хімічним олівцем, якому за рік буде 70, стривожив серце кожного з присутніх. Написані в ньому були побажання до сина з надією повернутися додому з перемогою.
Проходять роки, ми схиляємо голову перед світлою пам'яттю тих, хто не повернувся з війни, і тих, хто вижив у ній!
Пісні, які звучали протягом свята, виконували виладачі музичної школи Вікторія Татарко, Антоніна Танська та Ольга Сабірова під акомпанемент на баяні Володимира Таля.

Автор: Рімма Пидан для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації