Вхід | Реєстрація

Валерію Ткаченку відключили електроенергію за борг у 32 гривні

Валерію Ткаченку відключили електроенергію за борг у 32 гривні
Мешканець маленького села Свердловське вже давно звик жити без газу, мобільного зв’язку, холодильника та інших благ цивілізації. Із понеділка він залишився і без електроенергії.
Валерія Ткаченка у Сверд–ловському знають практично всі. Із пару десятків років тому про нього із задоволенням писали журналісти районної та обласних газет. Ще молодий на ту пору чоловік вибрав для себе досить екзотичну професію дояра на молочнотоварній фермі і успішно із нею справлявся.
Зараз життя Валерія важко назвати успішним. Він живе на околиці Свердловського у старенькій хаті. На життя собі заробляє, пасучи череду корів, які належать сільчанам. У результаті, живе надто скромно навіть як для мешканця сільської глибинки. Щоб додзвонитися до редакції «ЕХО», він просив сусіда скористатись його мобільним телефоном. Та що там телефон — за словами Валерія, у нього й холодильника немає. У хаті, де живе, ніколи не було газу. А з 7 червня немає й електроенергії. Його оселю від неї відключили нібито за несплату. Крім того, співробітники «Полтаваобленерго» зняли й опори електромереж. Саме цей факт і примусив Ткаченка звертатись до місцевої влади і в засоби масової інформації.
«Вчора, це було десь в обід, — розповідає Валерій. — я й бачив, що «ресівці» щось пиляють, но вніманія не обратив. А ввечері кинувся до свєту, а його немає». Наступного дня працівники «Полтаваобленерго» вийняли із землі й вивезли й три опори, по яких до хати Ткаченка йшли дроти. «Мені сказали, шо в мене долг, год не плачено! — обурюється Валерій. — Но чого стовпи знімати — не пойму. Їх на сусідню вулицю повезли — там депутат живе. Так шо, він цяця, а я — кака?!»
Ткаченко стверджує, що не має боргу перед електриками. Між тим, абонентська книга по сплаті за електроенергію у нього відсутня. Він говорить, що за нього всі проплати здійснює сестра, котра працює в Кобеляках в одній із страхових компаній. «Я їй вчора дзвонив, вона сказала, шо за все заплачено», — клянеться Валерій.
Між тим, сільський депутат Галина Фещенко, до якої звернувся за допомогою і захистом Ткаченко, має дещо іншу інформацію. Під час телефонної розмови вона повідомила: «Я й у міліцію дзвонила, і в РЕС. У РЕСі мені сказали, що останній платіж від цього абонента був рік тому. У нього борг — 32 гривні. І його відключили. А от про стовпи, де вони ділись, я не узнала».
Прямо із Свердловського телефонуємо начальнику Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергію Зінченку. Вислухавши, він говорить: «Наскільки я пам’ятаю, абонента відключили за несплату. Зараз з’ясую деталі і передзвоню».
Через 5–10 хвилин Сергій Анатолійович зателефонував і сказав: «Так, є борг. Вже рік, як абонент не платить. Попередження ми йому надсилали. Так що мали повне право відключити від електропостачання. Тепер щодо опор або стовпів. Дійсно, вони встановлені на іншій вулиці у Свердловському. Звідти люди вже кілька років скаржаться, що у них опори аварійні. А тут одна хата, з якої ніхто не платить. Та й договору у «Полтаваобленерго» із Ткаченком немає. Наскільки мені відомо, немає у нього й документів на будівлю».
— А якщо уявити ситуацію, що він заключить договір і погасить заборгованість. А стовпів уже немає.
— Ми ж люди. Будемо по-людськи діяти, вирішимо проблему.
Валерій Ткаченко погодився, що перш за все він повинен ліквідувати заборгованість за електроенергію й заключити договір. А ось чи зможе він це зробити без сторонньої допомоги?

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2011, 12:54 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації