Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відкрили автомістечко для школярів

У Нових Санжарах відкрили автомістечко для школярів
Тепер просто на території Новосанжарського НВК учні місцевої школи зможуть на практиці вивчати правила дорожнього руху.
Урочисте відкриття майданчика відбулося 1-го червня — у Міжнародний день захисту дітей. Щоб устигнути закінчити всі роботи з упорядкування території автомістечка, працівники новосанжарського колективного підприємства «Будівельник» працювали практично вдень і вночі. І таки завершили будівництво у рекордно короткі строки. На збудованому майданчику не лише встановили різноманітні дорожні знаки, шлагбаум із залізничним переїздом, автобусну зупинку, але й встигли посадити квіти та ялинки.
На відкриття майданчика запросили учнів Новосанжарського НВК. Привітати їх із таким незвичайним подарунком до свята приїхали високі гості з Полтави — заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко та начальник управління ДАІ ГУМВС України в Полтавській області Олександр Штепа. Бажаним гостем на відкритті був і Ріхард Білий — технічний директор СП «Полтавська газонафтова компанія» — підприємства, яке, власне, і оплатило роботи. Усі гості разом із керівниками Новосанжарського району отримали право розрізати символічну червону стрічку на вході до майданчика.
Після цього надійшла черга вітальних промов. Так, зокрема, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс у своєму виступі зазначив:
— Відкриття такого автомістечка є справою важливою і, як ніколи, актуальною. Нехай діти тут, як кажуть, набивають руку на правилах дорожнього руху, щоб потім — у дорослому житті — бути впевненими на дорозі та ніколи не потрапляти у аварії.
Після того, як усі вітальні промови прозвучали, директор КП «Будівельник» Олександр Вусик передав символічний ключ від автомістечка Ріхарду Білому як представнику головного спонсора. А той, у свою чергу, за кілька секунд уже вручав цей ключ директору Новосанжарського НВК Миколі Решетилу.
Після офіційної частини гості просто на майданчику подивилися виступ новосанжарської шкільної команди «Юних інспекторів руху». Після його завершення і учасники команди, і усі інші бажаючі школярі змогли покататися разом із інспекторами у сучасних автомобілях ДАІ.
Як зазначив після відкриття Микола Решетило, на новозбудованому майданчику учні Новосанжарського НВК зможуть вивчати правила дорожнього руху як пішоходи та велосипедисти. А у перспективі для майданчика планують придбати спеціальний маленький автомобіль, на якому учні зможуть рухатись відповідно до знаків.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації