Вхід | Реєстрація

Пацюки з’їли дитячу коляску за 1400 гривень

Пацюки з’їли дитячу коляску за 1400 гривень
Інколи намагання покращити власне матеріальне становище шкодить добросусідським стосункам.
Едуард Нетеса кілька років тому придбав частину будинку в Кобеляках по вулиці Полтавській. Спочатку чоловік був цілком задоволений придбанням. Йому дісталась 1/3 старенького, але ще досить міцного будинку, розташованого майже в центрі міста. Едуард зробив ремонт у своїй частині будівлі, навів порядок у дворі. І зажив спокійним життям у мирі і злагоді з дружиною Людмилою та маленьким сином Женею.
Але досить швидко життєва ідилія почала руйнуватися. Ні, в сім’ї Едуарда все було нормально. Та почалися конфлікти з сусідами. Справа в тому, що, крім помешкання Нетеси, у будівлі знаходяться ще дві квартири. У одній із них проживає старенький дідусь, а інша стоїть пусткою. «З дідусем у нас прекрасні відносини, у нього — порядок, — розповідає Едуард. Що сам не може, то донька з Харкова приїжджає і ремонти робить. А ось із пустки зробили справжній хлів для худоби». Власник пустуючої квартири помер, а родичі, котрі живуть у Кобеляках, зробили із частини двору невеличку тваринницьку ферму. Вони утримують там дві корови, двох биків, коня, кількох свиней і величезного собаку, який всю цю худобу охороняє. Звичайно ж, у кінцевому результаті санітарний стан подвір’я став ну дуже далеким від ідеального. Крім того, почали руйнуватися стіни і дах безгосподарної частині будівлі. Вона вже кілька років не опалюється, дах протікає і все це в комплексі призводить до руйнації. «По їхній частині хати в стінах тріщини пішли, шифер протікає, — розповідає, показуючи на будинок, Нетеса. — Горище вони забивають сіном. Через них у мене стіни сиріють, я через кожні півроку обої переклеюю. А в дворі купи гною наскладали». Чоловік розповів, що на подвір’ї з’явились пацюки як обов’язкові супутники антисанітарії. Вони згризли дитячу коляску вартістю в 1400 гривень. «Я, звичайно, почав скаржитися, — продовжує розповідати Едуард. — Ну, не скандалити, а свого добиватись. Бог з ними, з їх худобою, я розумію, що кожен виживає, як може. Але ж порядок повинен бути. Я не хочу жити в гнояці разом із пацюками. Та й собака їхній мою дитину заїкою може зробити». Чоловік повідомив, що кілька разів величезний пес ледве не перестрибував сусідський паркан, лякаючи дворічного Женю. «Він по купі гною бігає і чуть у мій дів не вскакує, — пояснив Нетеса. — Мені прийшлось міліцію викликати».
Крім міліції, Едуард Нетеса звернувся ще й у Кобеляцьку міську раду. Він вважає, що влада повинна примусити сусідів утримувати будівлю і двір в належному стані. «Вони ж своєю скотиною не тільки мені заважають, — додав Нетеса. — Корови і кінь пасуться біля кладовища, гадять там. Люди йдуть до могилок родичів і вступають, вибачте за вираз, у кізяки. Це ненормально!»
Два тижні тому за заявоюі Нетеси на місце події виїжджала представницька комісія з міськради. До будинку на Полтавській навідувались міський голова Олександр Ісип, його заступник Олександр Письмак, спеціаліст землевпорядної служби. Заступник кобеляцького міського голови Олександр Письмак підтвердив факт виїзду спеціальної комісії до будинку по вулиці Полтавській. Він повідомив, що жителька міста, яка утримує на подвір’ї будинку худобу, викликана на засідання адмінкомісії. Можливо, її оштрафують. Посадовець нагадав, що добросусідські відносини між мешканцями міста регулюються кількома статтями Земельного Кодексу. Зокрема, в статті 103 вказано, що ведення домашнього господарства не повинно завдавати шкоди і незручностей іншим. Крім того, є державні будівельні норми, в яких визначено, де повинен складуватися гній, і навіть місця, в яких мають сушити випраний одяг. Деякі з встановлених державою норм у даному випадку були порушені.
Сам Едуард Нетеса має змогу звернутися до суду і вимагати від сусідів усунення порушень в утриманні будинку. Суд може зобов’язати громадян прибрати гній і заборонити утримувати худобу. Хоча чоловік і до сьогодні сподівається владнати конфлікт шляхом переговорів. Вінкаже: «Якщо приберуть усе — я претензій не матиму. Якщо ні — судитимусь».

До речі:

• Складувати гній можна на відстані не ближче 15 метрів від житлового будинку або джерела водопостачання.
• Якщо громадянин утримує в домашньому господарстві від 15 свиней, від 20 голів ВРХ, від 100 голів птиці чи від 150 кролів, це вважається домашньою міні-фермою. Їх розташування в межах населених пунктів заборонене.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2011, 16:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації