Вхід | Реєстрація

Спекотний позитив

І знову спека над Україною. Від неї плавляться мізки, закипає вода в автомобілях і виходять з ладу комп’ютери. І здається, в такі дні людей не турбує нічого, крім бажання сховатися від цієї шаленої спеки. Сховатися чи то у погріб, чи то у комфортну квартиру із кондиціонером. Щоб там залягти і перечекати, доки сонце опуститься до горизонту, температура повітря знизиться і можна буде спокійно думати і працювати. Але це неможливо — робота і час не чекають. Тому доводиться пересилювати себе, покидати комфортний «погріб» і занурюватися в спекотну гущу подій.
Двічі на цьому тижні доводилось їздити в Бутенки. Два випадки, дві проблеми. Одного чоловіка залишили без електроенергії. У другому випадку — перегородили дамбою річку.  На перший погляд — абсолютно різні, нічим не схожі  і не об’єднані події. Лише й того, що сталися на території однієї сільської ради.
Але є один, можливо, найголовніший момент, котрий об’єднує ці два випадки. Про них в редакцію повідомили звичайні люди, не посадовці, не партійні діячі чи громадські активісти. Просто люди, котрим не байдужі чиїсь особисті негаразди, тим більше — загрози для цілої громади. Більше того, сільський депутат із Свердловського взялася допомагати чоловікові, який не може самостійно розібратися в ситуації. Вона кудись дзвонила, щось виясняла, збирала інформацію. Хоча могла махнути рукою. Якось все владналося б самотужки. Або просто забулося.
Про перегороджену річку кобелячан повідомила людина, яка нині знаходиться ледве не за межами України. Але їй не байдуже. Вона думає і турбується про земляків-бутенківців, вона хоче володіти інформацією.
І це дуже добре. Так, в обох згаданих випадках ситуація далеко не однозначна і не трагічна. І чоловік, який залишився без електроенергії багато в чому сам винен у своїх проблемах. І жителям Стрюків поки що дамба нічим не загрожує.
Але люди турбуються, вони не байдужі, вони активні. Це — ознака здорового громадянського суспільства. Отже, громадяни цієї держави на щось сподіваються, вони не зневірились у своїх силах. І не зневірились у самій державі Україна.
Чиновники РДА розповідають, що зараз зросла кількість звернень громадян. Серед них — чимало анонімок. Але, як не парадоксально це звучить, — і дане явище є позитивом. Якщо люди звертаються до влади — вони від неї чогось чекають. Було б набагато гірше, аби махнули на все рукою і зачаїлись у своїх «погребах».

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2011, 14:26 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації