Вхід | Реєстрація

У понеділок у Кобеляках поливали берег Ворскли

У понеділок у Кобеляках поливали берег Ворскли
Численні пляжники днями були здивовані незвичайним видовищем. Кілька молодих чоловіків завзято поливали берег водою із річки.
Відпочивальники з цього приводу висловлювали найрізноманітніші припущення. Дехто навіть жартував: «Точно тут десь золото є. Його й намивають». А один чоловік середнього віку, який засмагав на березі, вирішив скористатись послугами поливальників для своєї користі. Він попрохав пообливати його струменем води із брандспойта. «Душ і масаж одночасно. І в річку лізти не треба», — пояснив винахідливий кобелячанин.
Насправді ж полив берега пов’язаний із заходами з благоустрою місць відпочинку у прибережній смузі Ворскли. У цьому місці близько місяця тому була посіяна газонна трава. Через брак природних опадів вона вперто відмовляється сходити. І тому було прийняте рішення скористатись штучним поливом. Помпу і обладнання до неї надав один із міських підприємців, поливали добровольці, а організував цей захід Юрій Срібний, добре відомий кобелячанам благодійник, котрий багато років опікується проблемами благоустрою і довкілля.
Потрібно відзначити, що за останні два місяці берег Ворскли біля Дніпропетровського мосту добряче змінився. За цей час випиляні вибракувані екологами дерева, вирубані кущі та бур’яни, спланована земля, облаштовані місця для стоянки автотранспорту та спуск до прибережної смуги. У найближчій перспективі — проведення вуличного освітлення, водопроводу. На ці заходи вже витрачено кілька десятків тисяч гривень, наданих спонсорами. Основну частину вніс Юрій Срібний.
Після закінчення всіх заходів і встановлення стаціонарної сцени в цьому місці будуть проводитись всі міські і чимало загальнорайонних масових заходів відпочинку, таких як Івана Купала, обжинки, День міста, фестиваль «Вйо, Кобеляки!»
До речі, дошки із спиляних дерев уже використані для огорожі, лавок та столів. Із них же будуть збудовані й туалети.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2011, 17:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації