Вхід | Реєстрація

Річка-смердючка

Річка-смердючка
Санстанція перевірила воду в Дніпрі та Сухому Кагамлику і відкрила пляжний сезон. Зважаючи на спеку, протримається він недовго: першою «закипить» вода у малій річці, скупавшись в якій, можна буде підхопити цілий букет вірусів й інфекцій.
В’ячеслав мешкає на Молодіжному вже років 15. Каже, що раніше Сухий Кагамлик був значно чистішим, а зараз вийдеш з води і відчуваєш, як тіло неприєм­но пахне. Поменшало й риби. Колись у річці, крім невибагливих карасів, водились окуні та щуки. Хижу рибу В’ячеслав сам колись ловив на спінінг, а 2-3 останні роки взагалі облишив цю справу, бо улову немає.
З родиною В’ячеслав щоліта відпочиває на березі Сухого Кагамлика. «Знаємо, що вода брудна, зітхаємо, але все одно купаємося», – каже дружина В’ячеслава. «Спекотно!», – додає 9-річна донька Ліза. Чоловік чув, що каналізаційні труби деяких приватних садиб та котеджів, розташованих уздовж Кагамлика, виведені просто у річку, але на 100% цьому не вірить, бо інформація не підтверджена офіційно.
У санстанції та екологічному відділі міськвиконкому до заяв щодо фекальних стоків ставляться обережно: кажуть, що це ?– не їхнє питання. I радять звертатися до екологічної інспекції, котру ось вже рік, як у Кременчуці розформували, залишивши головний офіс у Полтаві. Однак, за наполегливим зверненням мешканців, створити комісію з перевірки певного випадку може й кременчуцький міськвиконком та залучити до участі в цій комісії екологів і санлікарів.
Наразі у кременчуцькій санстанції зазначають, що стан води у Сухому Кагамлику – в межах норми. У літній період СЕС планує щотижня відбирати проби води на дослідження, зокрема і на виявлення вірусу холери. Течія в Сухому Кагамлику практично відсутня, тож у застійній воді, нагрітій сонцем, мікроби розмножуються з шаленою швидкістю. Щоліта СЕС фіксує тут і кишкову паличку, і холеру (на щастя, вірус не токсичний), і ще цілу низку різної гидоти. До речі, деякі господарі тих же приватних садиб утримують домашню птицю на березі, у вольєрах, що виходять до води. Качки та гуси вільно плавають у річці, їм добре, а відпочивальникам боязно – чи, бува, немає у воді сальмонели?

Автор: Інна ДАНИЛОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2011, 13:39 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації