Вхід | Реєстрація

Мати побитого у Нових Санжарах 5-класника вимагає правди через суд

Мати побитого у Нових Санжарах 5-класника вимагає правди через суд
До журналістів звернулася Ліна Скляр – мати хлопчика, якого побили у Новосанжарському НВК. Сьогодні вона подає позовну заяву до Новосанжарського районного суду, - визнати техпрацівника школи Антоніну Світличну винною у побитті її хлопчика.
Конфлікт трапився місяць тому у підвалі школи, де прибиральниця школи жорстоко побила учня 5-А класу - головою об двері.
Ліна Миколаївна розповіла Новинам Полтавщини, як син разом із іншими учнями ішов на урок через підвал. Коли проходив повз двері, трохи стукнув по них долонею. Двері відчинилися, звідти визирнув працівник школи і запитав: «Хто стукав?». Діти не зізналися. Тоді до сина Ліни Миколаївни підійшла техпрацівниця школи і сказала, що це він стукав, потім вдарила його по ногах своєю ногою, потім рукою по шиї і зі словами: «Тепер спробуй і головою!» поколотила його лобом об залізні двері. Усе це приниження бачили ще 10 учнів 5-го класу, вони дали свідчення про побої свого однокласника. Пояснення зі школярів взяли у присутності шкільного психолога, працівника міліції та відділу освіти. Свідчення дітей у стінах школи до уваги не взялися, а техпрацівниця спростовувала факт побиття.
Місяць хлопець боявся ходити до школи, щоб випадково не зустрітися із прибиральницею, проходив  психологічну реабілітацію за допомогою психолога соціальної служби.
Мати подала заяву на ім'я директора школи, до міліції, в управління освіти, зверталася на «гарячу» урядову лінію, до керівництва районі і області, щоб розібралися у цьому інциденті.
Адже її хлопчик отримав велику психологічну травму, ЧМТ та синці на ногах, - це підтвердила судово-медична експертиза (від 11 червня висновок - легкі тілесні ушкодження). Матір стверджує, що хлопчика не впізнати , він і досі не може прийти у себе і стати спокійною та безтурботною дитиною як раніше. «Він не відходить від мене!..», - каже Ліна.
За словами матері, у Новосанжарському РВ УМВС їй відмовили у порушенні кримінальної справи і тепер вона вимагатиме правди через суд.
Матір обурена, що її дитину побили у стінах школи.  Вона неодноразово просила директора Новосанжарського НВК Миколи Решетила звільнити таку техпрацівницю. За фактом провели службове розслідування. Колектив школи визнав, що техпрацівниця застосовувала фізичну силу, проте покарали її лише доганою і відмовилися звільняти. Директор школи вибачився за факт застосування фізичного насильства щодо її дитини з боку техпрацівниці школи. Але вважає, що звільнити останню він не має законних підстав...
Останню крапку у цій справі повинен поставити суд.
Ліна Миколаївна просить журналістів привернути увагу до цієї теми

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2011, 13:08 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації