Вхід | Реєстрація

В Миргороді розпочався сезон «огородників-конопляників»

В Миргороді розпочався сезон «огородників-конопляників»
Здавалося б, літо це пора відпусток і чимало людей виїжджають за межі області відпочивати. Та є окрема категорія людей, котрі в цю гарячу пору активно починають свій бізнес, котрий, як правило, межує із криміналом. Деякі, наприклад, непомітно вирощують посіви маку та конопель, щоб потім вигідно продати наркокур’єрам. Не зупиняє порушників і той факт, що, згідно зі змінами в законодавстві, кримінальна відповідальність настає за 10 стебел незаконно вирощених конопель чи 100 стебел маку. Тому, як свідчать факти, у працівників Миргородської міліції вистачає роботи. Зрештою, проведення операції під умовною назвою “Мак-2011” показало, що заробити на людській біді є чимало бажаючих і, скільки б міліція не попереджала громадян, що вирощувати коноплі і мак – це протиправна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність, окремі мешканці Миргородського району продовжують ігнорувати закон і влаштовують на своїх городах і присадибних ділянках справжні «наркоплантації».
Нещодавно працівники сектору карного розшуку Миргородського міськвідділу отримали інформацію про те, що мешканець одного з сіл Миргородського району на своїй присадибній ділянці вирощує рослини конопель. Після низки проведених відповідних заходів інформація знайшла своє підтвердження і вже під час проведення огляду домоволодіння, за будинком оперативники виявили 328 зелених насаджень рослин конопель, які 48-річний господар дбайливо вирощував на власноруч змайстрованому та огородженому дошками земельному наділі. Міліціонерам непрацюючий господар конопляного городу розповів, що спочатку він виростив розсаду рослин конопель. Потім пересадив її у відкритий грунт з метою отримання сировини для виготовлення наркотичного засобу – марихуани, яку у продовж останніх 10-ти років він постійно вживає шляхом куріння.
Та цього разу плани чоловіка порушила міліція. Весь врожай – 328 рослин конопель, що був вилучений правоохоронцями, направлений до НДЕКЦ УМВС України в Полтавській області для проведення експертного дослідження. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів та незаконне вирощування конопель). Санкція цієї частини статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Міліція Миргородщини наголошує, що необізнаність із законом не звільняє від відповідальності. Саме тому, вважаємо за свій обов'язок у черговий раз нагадати норми закону та застерегти від необачного кроку. Нагадуємо, що недопустимо висівання та вирощування маку чи конопель без відповідної ліцензії Комітету з контролю за наркотиками МОЗ за погодженням з МВС України. У разі порушення цієї вимоги настає адміністративна або кримінальна відповідальність за незаконні посіви та вирощування снодійного маку чи конопель.
Згідно з ч. 2 ст. 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невжиття заходів землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку - тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від дев'яти до вісімнадцяти, а на посадових осіб - від вісімнадцяти до сорока п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»

Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2011, 11:39 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації