Вхід | Реєстрація

Валерій Пархоменко намагався розв'язати конфлікт у Соколовій Балці

Валерій Пархоменко намагався розв'язати конфлікт у Соколовій Балці
Як повідомлялося, на території Новосанжарського району тривають зустрічі районного керівництва із жителями територіальних громад. Минулого тижня до команди районного активу долучився заступник голови облдержадміністрації Валерій Пархоменко. Цього разу збори проводили у Соколовій Балці, куди завітало чимало жителів села.
Ситуація потребувала особливої уваги через загострення конфлікту між керівником місцевих агроформувань Володимиром Замулою та представниками Соколовобалківської громади на чолі з сільським головою Анатолієм Кравцем.
Відкрив засідання голова районної державної адміністрації Сергій Шовкопляс. Спочатку зустріч ішла за планом - про досягнення та недоліки в роботі звітували сільський голова, директори шкіл (а їх тут дві - загальноосвітня та школа-інтернат), фельдшер місцевої амбулаторії та завідуюча сільським будинком культури.
Виступаючі висловлювали щиру подяку місцевим благодійникам - "Полтавській газонафтовій компанії" - за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток громади.
Беззаперечним фактом присутні визнали також і суттєву допомогу в напрямку благоустрою та розвитку соціальної сфери сільської ради з боку агроформувань Володимира Замули.
Тим не менше, наступними питанням для обговорення стала скарга на діяльність директора ТОВ «Сокіл» і ТОВ ім. Шевченка Володимира Замули та місцевих органів державної влади, яку депутати сільської ради направили голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку.
Як виявилося, текст документу містив в собі неперевірені та неправдиві відомості, тому голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс по черзі надавав слово кваліфікованим спеціалістам стосовно тієї чи іншої проблеми, згаданої у колективній скарзі.
Не дивлячись на те, що на кожен пункт  тексту дали пояснення з посиланням на нормативні акти, частина присутніх взагалі не вважала за потрібне слухати відповіді на свої ж запитання.
Взагалі учасники зібрання, як, власне, і всі жителі територіальної громади, розділилися на дві ворогуючі групи, які кидали образи на адресу один одного та гостей.
Склалося враження, що метою цих людей було не вирішення нагальних проблем, задля чого і приїхали керівники району та області, а зведення особистих рахунків один з одним.
«Винуватець» розколу Володимир Замула, вийшовши до трибуни, закликав до співпраці, а крикунам запропонував розповісти, що кожен з них зробив для громади, адже багато хто тут чомусь вважає, що може сидіти, склавши руки, тоді коли в селі висаджуються дерева, освітлюються вулиці, ведеться водогін та надається матеріальна допомога закладам соціальної сфери.
Коли до трибуни вийшов Валерій Пархоменко та запропонував присутнім звертатися до нього з запитаннями та проханнями, члени громади не змогли сформулювати жодної конкретної скарги чи побажання - все ті ж галасливі вигуки з усього залу.
До співпраці та конструктивного діалогу закликали громаду і колеги Анатолія Кравця - Кунцівський та Зачепилівський сільські голови - Анатолій Підтоптаний та Михайло Заріцький.
Голова районної ради Володимир Левицький, висловив сподівання, що соколовобалківський голова, як розумна людина, обов'язково знайде вихід із складної ситуації, не зважаючи на те, що працює ще зовсім мало і в нього недостатньо досвіду.
За підсумками чотирьохгодинної зустрічі Сергій Шовкопляс дав конкретні доручення відповідним службам, але головне питання так і залишилося без відповіді - чи знайдуть спільну мову два ворогуючі табори?
На це представники влади, на жаль, не мають впливу, все залежить лише від учасників конфлікту.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2011, 14:14 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації