Вхід | Реєстрація

Вібріон є, холери немає

Вібріон є, холери немає
Міська санстанція щотижня перевіряє стан води у міських водоймах. За результатами останніх досліджень, у восьми з 25-ти проб було виявлено холероподібний вібріон.
Панікувати не треба! Холероподібний вібріон – не холера, він безпечний і не викликає захворювання. На цьому наголошує головний санітарний лікар Кременчука Віктор Самойленко. Проте наявність холероподібного вібріона у воді свідчить, що там наразі оптимальні температурні та інші умови для розвитку справжніх бактерій холери, та й то, якщо вони туди потраплять. Віктор Самойленко наголошує: санстанція постійно перевіряє водойми і контролює ситуацію. До речі, торік нетоксичні бактерії холери санстанція теж виявляла у міських водоймищах, однак не забороняла городянам купатися.
— Холероподібний вібріон безпечний, – ще раз повторює санлікар. – Набагато гірше, коли у воді перевищення показників по ЛКП (лактозопозитивна кишкова паличка – показник фекального забруднення – ред.). Тоді ми негайно виносимо заборону на купання.
Серед обстежених нещодавно міських водоймищ перевищення показників по ЛКП виявлено лише в озері на території колишніх артскладів. Купатися там означає ризикувати підхопити шлункову або кишкову інфекцію.
Санстанція нагадує: у Кременчуці лише 2 офіційних пляжі – Центральний та у парку Воїнів-Iнтернаціоналістів, решта – стихійні, дозвіл на купання там СЕС не надавала.
Зважаючи на випадки холери у Маріуполі, у Кременчуці посилено контроль за якістю продуктів на ринках та у супермаркетах. СЕС перевіряє харчові продукти, зокрема дослідила морську рибу – бичків, холери не виявлено. Маршрутників зобов’язали тричі на день робити вологе прибирання салонів та протирати поручні, у всіх маршрутках мають бути розміщені пам’ятки із заходами профілактики холери.

Автор: Інна ДАНИЛОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2011, 15:16 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації