Вхід | Реєстрація

Дев’ятий старт освітян

Дев’ятий старт освітян
За багаторічною традицією 16 червня спортивний комплекс Нехворощанської ЗОШ приймав учасників ІХ районної Спартакіади вчителів фізичної культури навчальних закладів району.
Помірятися силою, позмагатися у спритності з семи видів спорту з’їхались 28 педагогів з різних шкіл Новосанжарського району.
Спартакіада є своєрідним звітом учителів, а їй передувала районна і обласна Спартакіада учнів. Цілий рік фахівці спорту гартували своїх вихованців у різних видах спорту, а тому юні спортсмени району стали (другий рік поспіль) переможцями загальнокомандного заліку серед сільських районів, набравши 180 залікових очок з 13 видів спорту. Особливо вдало виступили юні шахісти, легкоатлети, волейболісти. З цією перемогою вітав учасників Спартакіади начальник відділу освіти Микола Таран, який і відкрив Спартакіаду.
Методист районного методичного кабінету Леонід Береза подякував учителям за працю, побажав і в подальшому так тримати, вдосконалюючи форми і методи своєї роботи.
Суперництво відбувалося у дружній, щирій атмосфері та безкомпромісній боротьбі. Змагання проводилися у двох вікових групах серед чоловіків: І група – вчителі – чоловіки віком до 40 років; ІІ група - вчителі – чоловіки старші 40 років.
 Переможцями у метанні набивного м’яча з-за голови стали Олександр Довженко та Сергій Скляр (Новосанжарський НВК та Руденківська ЗОШ). Цікавими були змагання з жонглювання футбольним м’ячем. Віртуозно справилися з м’ячем Віталій Баранович, Сергій Житник, Сергій Скляр (ДСО “Колос”, Сухомаячківська, Руденківська ЗОШ). Найбільше м’ячів зібрав баскетбольний кошик від кидків Євгена Трипуза та Олександра Дерев’янка (Дубинівська ЗОШ, Новосанжарський НВК).
Влучними були удари м’яча по макету футбольних воріт вчителів Олександра Довженка, Василя Тернового, Івана Кравцова. (Новосанжарський НВК, Полузірська, Соколовобалківська ЗОШ).
Стрільба з пневматичної гвинтівки введена до програми Спартакіади вперше, але і тут є переможці: Ігор Романець та Сергій Житник (центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Сухомаячківська ЗОШ).
Кращий результат з підтягування на високій перекладині отримали 21-річний Роман Титар (24 рази) та ветеран, учитель фізкультури 54-річний Іван Олійник (28 раз) (Малоперещепинська та Писарівська ЗОШ).
Найдовші стрибки в довжину з місця продемонстрували Олександр Довженко, Євген Трипуз та Сергій Житник.
Радує, що поряд з молоддю заявив себе і 69-річний ветеран спорту Дмитро Китайгора з Великого Кобелячка.
Завершальним етапом Спартакіади була гра з волейболу між двома командами, і приємно, що в цій грі перемогла дружба.
Фінал Спартакіади – найприємніший момент для тих, хто отримав нагороди відділу освіти та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, призи від профспілки освітян.
В особистому заліку серед учасників старшої вікової групи переможцем став учитель фізкультури Сухомаячківської ЗОШ Сергій Житник, а в молодшій віковій групі – Євген Трипуз, учитель фізкультури Дубинівської ЗОШ.
Винагородою  всім учасникам Спартакіади, навіть тим, хто не потрапив у число призерів та переможців, стали позитивні емоції, зустрічі з колегами, захоплююча атмосфера спортивного свята.
Варто відзначити високий рівень роботи суддівської колегії.
А ще хочеться подякувати сільському голові Нехворощанської громади Юрію Любимському, (в минулому — учителю фізичного виховання) та директору Нехворощанської школи Михайлові Лук’яненку за створення належних умов та спонсорську допомогу у проведенні спартакіади.
Переконана, що успіхи не обминуть і в подальшому таких оптимістів та ентузіастів, як учителі фізичного виховання. Попереду VІІ обласна Спартакіада працівників загальноосвітніх навчальних закладів, тож побажаємо нашим фізкультурникам примножити успіхи своїх вихованців власними перемогами в обласній Спартакіаді.

Автор: Валентина Кульчинська, голова районного комітету профспілки працівників освіти


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2011, 13:54 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації