Вхід | Реєстрація

Маленька Англія під Новими Санжарами

Маленька Англія під Новими Санжарами
У селі Клюсівка вже третій рік працює англійський мовний табір, у якому навчаються діти з усієї України.
Британський мовний літній табір «ABC-camp» розпочав свою роботу у 2009-му році. Відкрили його на базі колишнього оздоровчого табору «Буревісник» у селі Клюсівка неподалік Нових Санжар. На той час табір не мав аналогів в Україні, тому користувався надзвичайною популярністю у батьків, які прагнули не лише оздоровити своїх дітей у літній період, але і (що найголовніше) підняти рівень їхньої англійської.
Цього травня до «АВС-саmр» втретє заїхали діти практично з усієї України. А минулого тижня ми зустрілися з директором табору Олегом Шведіним і він влаштував нам невелику екскурсію своєрідним англійським містечком у центрі України.
Ми йдемо асфальтовою доріжкою по території табору, а його директор розповідає про історію відкриття цього закладу. Три роки тому дитячою оздоровницею зацікавився індійський бізнесмен Джаїн Мейянг. Він вклав у стару інфраструктуру чимало грошей, його працівники відремонтували вже трохи запущені приміщення і тепер «АВС-саmр» має досить сучасний та презентабельний вигляд. Саму ж ідею створення подібного закладу директор пояснює досить просто:
— Навіщо нашим дітям їхати за кордон, щоб досконало вивчити англійську мову? Адже можна запросити професійних викладачів сюди і тут навчити дітей не гірше!
Олег Шведін плитковою доріжкою проводить мене до житлових корпусів. Їх три і кожен має свою назву: «Англія», «Уельс» і «Шотландія». У корпусах живуть хлопці та дівчата віком від 8 до 16 років. Приїздять вони до маленької Клюсівки практично з усієї України: Києва, Харкова, Дніпропетровська, Полтави. Бувають діти з Росії та Молдавії. За словами Олега Шведіна, практично половина відпочиваючий дітей приїздить до табору вдруге і втретє — отже, їм тут подобається.
Кімнати у житлових корпусах також попідписувано у відповідності до англійських графств: тут є свої Манчестер і Йорк, Лутон і Кент. У кожній кімнаті живе один, два або три мешканці — це вже за бажанням. Кімнати невеличкі, але комфортні та затишні. У ранкову годину усі вони порожні. «Усі діти на заняттях», — пояснює директор табору. І ми прямуємо до окремого — навчального — корпусу. Там діти проходять навчання у кваліфікованих британських педагогів. У нинішнього заїзду викладає навіть один професор Лондонського університету. Саме на його заняття ми й потрапляємо. Поважного вигляду сивий чоловік повільно походжає аудиторією і неквапом щось розповідає своїм українським учням. Вони йому відповідають — звичайно ж, англійською. Потім за командою викладача виконують якесь тестове завдання. За хвилину спілкування між професором та аудиторією продовжується.
— Увесь процес навчання дітей побудований на тому, що вони з моменту заїзду потрапляють у повністю англомовне середовище, — пояснює Олег Шведін, коли ми виходимо з аудиторії. — Викладачі спілкуються з ними виключно англійською, вожаті також. Актив-лідер — людина, яка проводить із ними різні конкурси — також говорить лише англійською. Тому процес навчання проходить швидше та інтенсивніше.
Зрозуміло, що дитині, яка не знає англійської зовсім, важко потрапити у такі умови. Тому одразу після приїзду до табору майбутніх учні тестують і ділять на групи — за рівнем підготовки. За двотижневий курс навчання вони отримують певну базу знань з англійської мови, що підтверджує міжнародний сертифікат, який учневі видають перед від’їздом з табору. Про те, наскільки ефективною є така методика навчання дітей, свідчить цікава історія, яку розповів автору директор табору:
— Два роки тому у нас відпочивав син одного з високих обласних керівників. Коли він до нас приїхав, то знав англійською одне слово — «ок». А коли через три тижні від’їжджав, то їхав із батьком у машині і перекладав йому англійську пісню, яка звучала у автомагнітолі!
Звичайно ж, від’їжджаючи із табору, хлопці та дівчата везуть з собою не лише гарну англійську. Іще вони встигають накупатися у Ворсклі, надихатися чистим сосновим повітрям, поїздити на екскурсії по всій Полтавській області. І більшості з них відпочинок та навчання у таборі під Новими Санжарами так подобаються, що за рік вони повертаються знову. Часто зі своїми друзями та знайомими. За словами Олега Шведіна, у майбутньому власник табору Джаїн Мейянг планує зробити «ABC-camp» школою-пансіонатом, щоб діти у ньому відпочивали і навчалися не лише влітку та восени, але і впродовж цілого року. Та це поки що лише віддалена перспектива. А зараз протягом літа 300–400 дітей з усієї України впродовж усього літа вчать англійську мову у маленькому селі під Новими Санжарами.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації