Вхід | Реєстрація

«Гімназист» — звучить гордо!

«Гімназист» — звучить гордо!
Разом з сонцем, теплом і запашним цвітом крила весни принесли у Новосанжарський навчально-виховний комплекс радісну звістку про те, що рідна школа — серед кращих навчальних загальноосвітніх закладів Полтавщини згідно результатів учнівських олімпіад. Це величезний успіх та професійна звитяга мудрого директора М. І.Решетила, його самовідданних заступників О. Ф. Десятуна, Г. О. Мехедько, С. М. Дерев`янко, Т. М. Селюк, неперевершених у своїй майстерності вчителів, учнів та батьків. Безмежна радість, велике педагогічне щастя, висока учительська честь…
Саме з такими почуттями гордості за свою школу, поваги до вчителів, прагнення до знань, успіхів і перемог, душевним патріотизмом і любов`ю до батьків підійшли учні 5-В класу до чудового традиційного свята — посвяти в гімназисти, яке відбулося 9 червня у Новосанжарському НВК.
Цілий рік школярі виборювали це право. Усі їхні душевні наміри, спалахи, прагнення були підпорядковані стовідсотковому заглибленню у навчально-виховний процес.
«Гімназія», «гімназист», «гімназійний» — ці слова володіють особливою енергетикою і магнетизмом.
Двадцять одна дівчинка і сім хлопчиків, які вишикувалися у чеканні незвичайного і урочистого дійства — це сплав обдарованості, таланту, розуму, працелюбності і артистизму. За ними — майбутнє рідної школи, їхньої гордості — гімназійного класу. Серед них вісім відмінників, багато дітей, залюблених у спорт, англійську мову, образотворче мистецтво, музику, танці, театр, радіосправу, туризм. Їхній день розписаний по годинах. Усі вони — яскраві учнівські особистості, зірочки, які починають сяяти у Нових Санжарах і будуть горіти у Всесвіті. Учні 5-В класу раді творчій співпраці з педагогами, розуміють наставників з погляду, посмішки, емоційного дотику, адже всі учні — носії високих культурних якостей, а кожний педагог — талант. Гімназійний клас 5-В можна порівняти з садом, який потребує пильної уваги щодня, щохвилини. Діти, як квітучі дерева до садівників, тягнуться до своїх найкращих педагогів: С. М. Дерев`янко, Г. О. Мехедько, Н. О.Інзик, О. А. Проскурні, В. Д. Конько, Г. В. Бунецької, Л. П. Камуз, О. О. Лелюх, О. П. Дерев`янка, Н. Г. Рябухи, Ю. В. Полянської, Ю. В. Дебелого, С. О. Поставної, О. Л. Свідерського. Своїми талантами і здібностями вони переконливо доводять право називатися гімназистами. Багато вчителів провели у 5-В класі відкриті уроки, виховні і позакласні заходи. Незабутні враження залишили екскурсії, вікторини, конкурси, змагання, участь у КВК. Запам`ятається урок доброти, який провела шкільний психолог І. О. Дерев`янко, адже найцінніший талант — бути справжньою людиною. «Скільки нових дисциплін і спецкурсів, і гуртків. Нам приємно тут учитись, і дружити, і трудитись»,— лунало із вуст п`ятикласників на святі.
У сім`ю гімназистів Новосанжорського навчально-виховного комплексу вливається гідне поповнення. Нехай це ще молоді паростки, але такі життєлюбні, сонцесяйні, впевнені, духовні і надійні, адже гімназист — це особистість героїчна, інтелігентна, мудра, начитана, амбітна, зіркова, мисляча, суперактивна, талановита.
Посвята в гімназисти — це величальна ода працелюбним, наполегливим, відповідальним, які здатні досягати, перемагати і примножувати славу рідного навчального закладу.
Із урочистим і доленосним святом привітали своїх учнів перші вчителі Л. Р. Рой та Т. І. Шмигло. У виступі Тамари Іванівни бриніло почуття гордості за обдарованих і талановитих дітей. Вона бажала їм скромності, великої любові до праці і міцного здоров`я. Вітання від директора школи М. І.Решетила передав його заступник О. Ф. Десятун.
Хвилювання досягло апогею, коли зазвучала клятва гімназиста. В унісон забилися серця вічного педагогічного трикутника — вчителів, учнів, батьків, коли єдиним подихом п`ятикласники обіцяли бути гідними почесного звання. Право вручити посвідчення гімназистам було надано заступнику директора О. Ф. Десятуну. Ця мить була особливо неповторною та хвилюючою для всіх.
Теплою хвилею оплесків зустріли випускників-гімназистів 2011 року: золоту медалістку Зоряну Олянич та найкращого спортсмена школи Олександра Мокляка. Вони говорили про те, що талант і обдарування є у багатьох, але вони осяють спалахом генія лише тих, хто буде багато працювати над розвитком своїх здібностей, прагнутиме до самовдосконалення, самореалізації. Легкий смуток прощання пронизував сердечні вітання, адже ці непересічні особистості вже залишили стіни рідної школи. Передача символічного ключа від знань п`ятикласникам — це наказ піклуватися про авторитет своєї школи, її керівництва, вчителів, гордо нести звання гімназиста і всі досягнення вважати перемогами гімназії.
Учні 5-В класу — неабиякі актори. Під час свого виступу вони переконливо довели, що хороше дається нелегкою працею, досягається злагодою і взаєморозумінням.
Гості тепло зустрічали виступи учнів, які з гумором інсценізували гімназійні будні, уроки та перерви, морально-етичні ситуації.
І був прекрасний вальс — символ одвічного кола, у якому завжди комфортно і затишно шкільному дитинству, радості і щастю.
У декого з присутніх на очах бриніли сльози — краще вираження глибинних почуттів.
Два короваї на вишитих рушниках, символ глибокої дружби, злагоди, приязні, були окрасою свята.
Нехай же благословить доля наших дітей на успішне навчання, злети та перемоги, високе громадянство, патріотичне почуття та незрадливу любов до отчого порогу і рідної школи. Просимо силу могутню і добру, щоб слала їм на життєвій стежці радість шовкову, силу барвінкову, калиновий цвіт.
З роси і води їм і ніякої біди!

Автор: Ольга Сіврюк, класний керівник 5-В класу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації