Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

2 липня професійне свято — День працівника державної податкової служби України
Кобеляцьке відділення Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекціїї щорічно забезпечує надходження до бюджету понад 38 мільйонів гривень, в тому числі до місцевого бюжету понад 30 мільйонів гривень. Щорічно працівниками Кобеляцького відділення надається понад 30 тисяч різноманітних адміністративних послуг суб’єктам господарювання та громадянам. На обліку перебуває майже понад 2,5 тисячі суб’єктів підприємницької діяльності.
Шановні колеги, пенсіонери та колишні працівники податкової служби! Щиро вітаємо Вас з Днем працівника державної податкової служби. Зичимо Вам міцного здоров’я, затишку в оселях, душевної рівноваги і комфорту, здійснення усіх мрій і бажань, успіхів у роботі на благо розвитку і становлення нашої держави.

Які на даний час є пільги щодо плати за землю з фізичних осіб?
Статтею 281 Податкового кодексу України передбачені пільги щодо сплати податку за землю для фізичних осіб:
Відповідно до п. 281.1 ст. 281 від сплати податку звільняються:
— інваліди першої і другої групи;
— фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
— пенсіонери (за віком);
— ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
— фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи.
Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1, ст. 281 поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
— для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 гектари;
— для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): в селищах — не більш як 0,15 Га; у селах — не більш як 0,25 Га; в містах — не більш як 0,10 Га;
— для індивідуального дачного будівництва — не більш як 0,10 Га;
— для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 гектара;
— для ведення садівництва — не більше як 0,12 Га.

Податковий кодекс України змінив строки сплати податку за землю з фізосіб
Згідно з ПКУ фізособи повинні сплатити податок на землю протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення, до 1 вересня. У сільських і селищних місцевостях фізособи зможуть сплатити земельний податок через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Які методи нарахування амортизації з 01.04.2011 року?
— Відповідно пп. 145.1.5 п. 145.1 статті 145 Податкового кодексу України амортизація основних засобів нараховується із застосуванням таких методів, як прямолінійного, зменшення залишкової вартості, прискореного зменшення залишкової вартості, акумулятивного і виробничого. Нарахування амортизації в цілях оподаткування здійснюється підприємством за методом визначеним наказом про облікову політику з метою складання фінансової звітності.

Автор: Адміністрація Кобеляцького відділення КОДП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2011, 12:38 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації