Вхід | Реєстрація

Єдиний українець, який сам об'їхав світ на мотоциклі

Єдиний українець, який сам об'їхав світ на мотоциклі
Молодий мешканець Світлогірського Валерій Кришень обігнув земну кулю за 307 днів. На своєму мотоциклі Xoпda Africa Twin він проїхав 63 тисячі кілометрів і 28 країн світу.
28 річний Валерій Кришень —  байкер родом зі Світлогірського Кобеляцького району. Мотоспортом захопився десять років тому. За цей час встиг об’їздити не лише всю Україну, а й Росію, Білорусь та Грузію. Минулого року, наприклад, їздив до Владивостока. Після минулорічної подорожі задумав перетнути на своєму сталевому коні весь світ. 20 серпня 2010 року рідні та близькі проводжали хлопця у далеку дорогу з площі Перемоги, що у Кобеляках.
На своєму мотоциклі з невеличким багажем Валерій Кришень подолав близько 63 тисяч кілометрів.
Шлях полтавчанина пролягав через Росію, Казахстан, Монголію, Китай, Корею, США, Південну Америку, Західну Європу. Під час подорожі Валерій витратив близько 30 тисяч доларів, які йому надала як спонсорську допомогу Федерація мотоспорту України. У Колумбії, згадує мандрівник, його прийняли за наркокур’єра і ледь не посадили до в’язниці. На щастя, вчасно зв’язався з українським посольством.
Провожаючі з нетерпінням чекали Валерія, який повернувся до Києва 23 червня цього року.
На сьогодні Валерій — перший та єдиний український мотоцикліст, який проїхав навколо світу на самоті та без зупинок. Як людина, яка любить свою Батьківщину, свою подорож Валерій присвятив 20-річчю незалежності України.

Автор: Альона ІСАЙ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2011, 13:13 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації