Вхід | Реєстрація

Жителі Попового не хочуть у «Добробут»

Уже і років пройшло немало – до десятка, а ще свіже в пам’яті, як проходило розпаювання КСП «Попівське», що на території сіл Попове та Бечеве у Новосанжарському районі. Ділили і майно, і земельні паї наділяли. Не обходилось і без сварок та взаємних образ, сліз і такого іншого.
Не всі поля оброблялися і сіялися у перший рік після розподілу. Багато землі заросло бур’янами. Цариною – так давно і давно називали кращі поля №1 та №2 у селі Попове за їх родючість, рівні площі – усе, як на долоні. І от перше поле площею 168 Га яловіло, випасалась у бур’янах дядьківська худоба, косилась трава.
У пошуках нового господаря Вовк К.Б., нині покійна Козенко Р.Г. та Рябуха Н.М. вирушили велосипедами у сусіднє село Шамраївка до С.М. Дмитренка у ПОСП  ім. Суворова. Була дана попередня згода взяти наші паї та інших людей, хто забажає, на обробіток. Жінки ще раз з траси повернулись до Сергія Михайловича, щоб запитати, чи і до попівців буде таке відношення, як і до своїх людей. Відповіддю була щира посмішка на обличчі тодішнього голови колгоспу і обіцянка ні у чому нас не зобидити і не обділити.
Так і було всі роки. Сергій Михайлович дотримав слова. Вчасно розраховувався з паями у будь-якому вигляді — і продукцією, і грошима, і послугами.
Закрилася Попівська початкова школа, то і учнів запросили у просторі затишні класи. І автобус зручний купили для перевезення дітей, і шкільна їдальня організувала харчування. І підготовча група працювала для молодших учнів. І все це завдяки Сергію Михайловичу. А тому ми, попівці, вдячні долі, що нам пощастило співпрацювати із таким керівником агрофірми.
Зараз, коли проходить зміна власника у ПОСП ім. Суворова, на нашу голову знову прийшли клопоти, пов’язані із земельними паями і багато людей не хочуть автоматично опинитись у «Добробуті», який стане новим власником агрофірми.
Ми, всі орендодавці з села Попове, висловлюємо щиру вдячність нашому орендареві Сергій Михайловичу Дмитренку і бажаємо ще багато років працювати та допомагати всім, хто звертається.

Автор: Мешканці села Попове (25 підписів)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2011, 13:37 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації