Вхід | Реєстрація

Розчавити жабу

Розчавити жабу
Багато років тому дуже розумні і талановиті люди зробили кілька закликів. Один провіршував: «Лупайте сю скалу», інший закликав вичавлювати із себе раба. Потихеньку, по краплині, але постійно.
Ці слова-заклики популярні й до сьогодні. Їх цитують усі, хто прагне бути або здатися інтелектуалом чи хоча б політиком. Схожі або ідентичні заклики пишуть на стінах навчальних закладів чи редакціях газет. І це не дивно. Класика на те нею і є, що не втрачає актуальності у всі часи і для всіх народів.
Безумовно, автору цих рядків дуже далеко за рівнем таланту та інтелекту до класиків української та російської літератури. Але зробити і свій заклик, ой, як хочеться. Якщо не заклик, то хоча б пропозицію. А звучить вона наступним чином: «Душіть, розчавлюйте, знищуйте будь-яким доступним способом свою жабу».
Яку жабу? Та оту, що нас душить і давить, заважає проаналізувати власні недоліки, зробити правильні висновки і жити щасливо, у власне задоволення. І можливо, вона, ота жаба, є головним недоліком українців.
Родичі з села розповіли випадок із життя. У травні-на початку червня вони почали поливати свою картоплю. Для цього придбали помпу, шланги, бензин і мастило. Воду брали із ставка.
Що тут в селі почалося! Одні почали приходити додому і погрожувати штрафом від сільради, адміністрації та Організації Об’єднаних Націй. Інші написали «маляву» дільничному інспектору міліції. Мовляв, зробіть що-небудь, покарайте, бо у них картопля з капустою вродять, а у нас — ні.
Звичайно, можна було б списати подібну реакцію людей на їх високу громадську свідомість та незнання українського законодавства. Ну не знають громадяни, що поливати город водою із ставка чи річки дозволено. І щиро прагнуть припинити неподобство. Але ж…
У розмові з місцевим дільничним поцікавився, скільки від жителів цього села надійшло скарг про підпільні гуральні, де варять самогон, і про напівпідпільне добування із землі металобрухту. Виявилось — жодної.
Ось така логіка, така цікава ментальність, самосвідомість, духовність та інша трясця виходить. Гнати самогон і на очах у всіх проводити незаконні земляні роботи — можна, а чесно вирощувати городину — ні.
Чому? Та тому, що  жаба. Вона, клята, затьмарює розум і отруює душу, не дає чесно працювати і  спокійно спати.
Розчавіть жабу, легше жити стане. У першу чергу тому, кого вона душить.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2011, 14:00 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації