Вхід | Реєстрація

Море кличе – гаманець плаче

Цього року омріяний відпочинок біля моря став дорожчим на 10-15%. А варіантів куди поїхати – як завжди, безліч. Який же з них обрати – такий, щоб подешевше?

Ціни стрибнули вслід за бензином
Чимало кременчужан надають перевагу так званому «відпочинку за оголошеннями». На стовпах – величезна кількість пропозицій відпочинку в Криму з доставкою, розселенням у приватному секторі, харчуванням чи без нього. Кожен може обрати для себе найприйнятніші умови. Головний критерій – звісно, ціни. Наскільки вони зросли цього року? Аби це з’ясувати, ми вирішили трохи понишпорити по приватних оголошеннях. Зробивши кілька дзвінків, зрозуміли: відпочинок цього літа подорожчав у середньому на
100-200?грн. Найбільше зріс у ціні проїзд мікроавтобусом ?– десь на 100 грн. Так, скажімо,
10-денний відпочинок в Окунівці з проїздом, 3-разовим харчуванням та проживанням у котеджі на березі моря цього літа коштуватиме близько 1350 грн у липні (порівняно з торішніми 1200 грн) та 1450 грн – у серпні.

Що пропонує екскурсбюро?
Відпочинок, який пропонують цього літа екскурсбюро, теж подорожчав. Так, щоб поїхати в липні на 7 днів, наприклад, до Євпаторії – готуйте 845 грн, на 10 днів – 1150 грн. Традиційно в питанні цін «найгарячішим» залишається серпень – 980 грн за 7 днів та 1400 грн – за 10 днів. I все це – без врахування вартості проїзду. Жити вам, звісно, доведеться в будиночках, адже путівки зі зручними номерами коштують близько 2-х тис. грн. А щоб потрапити до пансіонату, то взагалі всі 3 тис. грн викласти доведеться.

До моря – з автостанції
Якщо вас не надто приваблюють запропоновані варіанти, то до місця відпочинку можна дістатися самостійно. Наприклад, автобусом. Через Кременчук проходять автобуси «Київ ?– Сімферополь», «Київ – Ялта» або «Київ – Керч», які їдуть і через Алушту, і куди душі заманеться. Квиток коштує близько
170 грн. Щоправда, шукати дах над головою на час відпочинку доведеться самостійно. До речі, цього літа вартість житла біля моря, порівняно з минулим роком, зросла в середньому в 1,5 рази. Це пов’язують з низкою причин – підвищенням комунальних платежів, цін на продукти. Свою роль зіграв і прямий чартерний потяг «Москва – Сімферополь», який запустили цього року. Відтак росіян у Криму побільшало, а для них наші ціни просто смішні.
У зв’язку з політичною нестабільністю в колись популярних Єгипті та Тунісі, багато туристів з країн СНД відтепер надають перевагу безпечному відпочинку у Криму.

Залізницею дешевше
Залізницею до моря дістатися буде дешевше, ніж автобусом, вартість квитків на потяг залишилася незмінною, порівняно з минулим роком.
— У літній сезон пасажирів на південні напрямки стало більше приблизно в 1,5 рази, ?– констатує начальник залізничної станції «Кременчук» Олена Ольшанська. – Люди їдуть, тому що поїздом дешевше. Буквально щодня через Кременчук проходять додаткові білоруські потяги сполученням «Мінськ ?– Сімферополь», «Вітебськ – Сімферополь». Розклад руху дуже зручний: з Кременчука потяг вирушає о 16.00, а наступного дня прибуває в Сімферополь о 5.00. Тому проблем з нестачею місць немає.

Автор: Яна АПРЕЛЕВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2011, 11:53 | Кременчук | Суспільство
1. Водій / 6 липня 2011, 23:16
Цього року море не дуже кличе. Вода холодна, дубарь.. ух. Азов трохи тепліший, але чума. Зайшли дощі в серйоз та на довго, прохолодна погода, вода суттєво прохолола, і до комфортної температури прогріється зовсім не скоро. Липень місяць.... А тому сильно не нюяйте за морем. Гаманець зовсім не перша причина домашнього відпочинку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації