Вхід | Реєстрація

На варті лісу

Багатоденні дощі відкрили сезон “полювання ” на гриби. Особливо у вихідні дні, коли була сприятлива сонячна погода, населення відправилося до лісових масивів. Там і свіжим повітрям подихати можна, і ягід та грибів назбирати. Саме зараз пік яскраво-червоної ягоди суниці лісової та ароматної і цілющої малини. Дикорослі ягоди мають властивості регулювати обмін речовин в організмі людини, зв'язувати та знешкоджувати солі важких металів, токсичні речовини, їм властивий сечогінний, потогінний ефект тощо. До того ж вони мають чудові смакові якості. Проте, відправляючись за такими ласощами слід не забувати про правила перебування у лісі, найголовніше серед яких – не зашкодити. Природа дарує безліч дарів, а тому ми повинні користуватися ними розумно, не залишати після себе кучугури сміття та недопалків, що можуть спричинити лісову пожежу. Хоча хвойна підстилка ще волога, але загроза спалаху пожежі залишається. За останніх двадцять п’ять днів на Полтавщині не виникло жодної лісового загорання. Цьому сприяли тривалі дощі й наполеглива праця лісової охорони у посиленому режимі чергування. У пожежонебезпечних лісгоспах – Полтавському, Новосанжарському та Кременчуцькому – сформовані лісопожежні команди на базі штатних лісопожежних станцій в лісгоспах, лісопожежних відділень в лісництвах, укомплектовано їх лісопожежною технікою, інвентарем та спецодягом. Лісовою охороною здійснюється щоденне патрулювання лісових насаджень по виявленню порушників пожежної безпеки та загорань згідно відпрацьованих і затверджених маршрутів. Для наглядної агітації встановлено 72 природоохоронних біг-бордів. Нині в лісах області І клас пожежної небезпеки – найнижчий, проте за умов сонячної та спекотної погоди клас одразу може зрости. Звертаємося до свідомості кожного громадянина бережно та відповідально ставитися до лісу.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2011, 10:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації