Вхід | Реєстрація

На впорядкування містобудівної документації області необхідно 72,6 млн грн

На впорядкування містобудівної документації області необхідно 72,6 млн грн
На Полтавщині із 15 міст лише 8 мають чинні генеральні плани. Це - Полтава, Кременчук, Комсомольськ, Червонозаводське, Гадяч, Гребінка, Глобине та Хорол, - повідомив сьогодні на щотижневій нараді в облдержадміністрації начальник Управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА, головний архітектор області Юрій Петрук.
За його словами, за наявністю генпланів Полтавщина займає середнє місце в Україні.
До паспорту  об'єктів Полтавської області входить  1850 міських та сільських населених пунктів. Фахівці управління разом з архітекторами райдержадміністрацій опрацювали 908 генпланів сільських населених пунктів. Дію подовжили 548 генпланам.
За словами Юрія Петрука, є села, які не потребують внесення коректив до генпланів, оскільки там нічого не будують. Самі ж населені пункти фактично вимирають.
У першу чергу необхідно терміново розпочати коригування та оновлення генпланів населених пунктів, які належать до списку історичних, - підкреслив начальник управління архітектури.
«Не має генплану, не має можливості займатися відведенням землі та здійсненням інвестиційної діяльності».
Для впорядкування містобудівної документації області на сьогодні  необхідно  72,6 млн грн. З них на розроблення схем планування території області витратять  2,1 млн грн, коригування та оновлення схем територій районів - 6,1 млн грн, розробку, коригування генпланів сільських населених пунктів - 64 млн грн.
Генплани, які вже є у містах, після доопрацювання отримують необмежений термін дії.  Вносити зміни в них можна 1 раз на 5 років.
За його словами, до паспорту об'єктів Полтавської області входить 1850 міських та сільських населених пунктів.
Фахівці управління разом з архітекторами райдержадміністрацій опрацювали 908 генпланів сільських населених пунктів.
Дію подовжили 548 генпланам. За словами Юрія Петрука, є села, які не потребують внесення коректив до генпланів, оскільки там нічого не будують. Самі ж населені пункти фактично вимирають.
У першу чергу необхідно терміново розпочати коригування та оновлення генпланів населених пунктів, які належать до списку історичних, - підкреслив начальник управління архітектури: «Нема генплану - немає можливості займатися відведенням землі та здійсненням інвестиційної діяльності».
Для впорядкування містобудівної документації області на сьогодні  необхідно 72,6 млн грн.
З них на розроблення схем планування території області витратять  2,1 млн грн, коригування та оновлення схем територій районів - 6,1 млн грн, розробку, коригування генпланів сільських населених пунктів - 64 млн грн.
Генплани, які вже є у містах, після доопрацювання отримують необмежений термін дії.  Вносити зміни до них можна раз на 5 років.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2011, 17:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації