Вхід | Реєстрація

Операція «Мак»

Операція «Мак»
У період з 20 травня до 29 вересня 2011 року на території Кобеляцького району проводяться комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «МАК». Відпрацювання проводяться з метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування і протидія розповсюдженню наркотичних засобів у громадських місцях, а також прикриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів. Під час відпрацювання співробітниками Кобеляцького РВ було виявлено два факти незаконного посіву нарковмісних рослин.
2 липня 2011 року начальником карного розшуку капітаном міліції Іваном Савченком, старшим оперуповноваженим майором міліції Олександром Драним та старшим слідчим Миколою Богуном було розкрито злочин в селі Свердловське. У громадянки Д., 1932 року народження, на власній присадибній ділянці було виявлено та вилучено 25 кущів рослин коноплі, які росли рядками, у прополеному стані. До речі, пенсіонерка була раніше судима за незаконні посіви конопель, але це не стало їй наукою. Зараз за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 ч. 1 Кримінального Кодексу України.
Старшим дільничним інспектором міліції старшим лейтенантом міліції Станіславом Івченком, помічником ДІМ старшим сержантом міліції Олександром Логвиненком, оперуповноваженим майором міліції Костянтином Пищитою 6 червня 2011 року в селі Червоні  Квіти було виявлення факт незаконного вирощування 227 кущів снодійного маку, який «розквітав» на власній присадибній ділянці гр. С., 1965 року народження. За цим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 ч. 1 Кримінального Кодексу України.
Шановні громадяни, мешканці міста Кобеляки та Кобеляцького району!
Міністерство внутрішніх справ України попереджає, що вирощування снодійного маку чи конопель, або невжиття заходів щодо знищення дикорослого снодійного маку чи конопель на подвір’ях, присадибних ділянках, городних, дачних ділянках, закріплених за громадянами земельних ділянках чи в інших місцях ЗАБОРОНЕНО чинним законодавством України, і тягне за собою покарання згідно Адміністративного та Кримінального кодексів України.
Так згідно ст. 310 ч. 1 Кримінального Кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин та конопель від 10 до 50 рослин тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 грн., або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі до 3 років.
Згідно ст. 310 ч. 2 Кримінального кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 500 і більше рослин та конопель в кількості від 50 і більше рослин або особою, яка раніше була засуджена за цією статтею тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.
Згідно ст. 106–1 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку тягне за собою накладення штрафу від 153 до 306 гривень, а на посадових осіб — від 306 до 765 грн.
Згідно ст. 106–2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 1 до 100 рослин та конопель в кількості від 1 до 10 рослин тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 306 до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
Шановні громадяни, власники чи користувачі земельних ділянок! Якщо у Вас на ділянці з’явились снодійний мак або коноплі НЕГАЙНО вирвіть та знищіть їх, не чекаючи відвідин працівниками міліції, що тягне за собою вищевказану відповідальність.

Автор: Віра Гомонюк, інспектор з роботи з населенням


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2011, 12:28 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації