Вхід | Реєстрація

Зробімо відпочинок безпечним

Це невисокий клас, але за умов сухої, спекотної та вітряної погоди виникає загроза лісової пожежі. У відповідності з статтею 31 пункт 8 «Лісового кодексу України» та Розпорядження обласної державної адміністрації «Про заборону відвідування лісових масивів у пожежонебезпечний період 2011 року» у разі високого класу пожежної небезпеки встановлюється обмеження відвідування хвойних масивів. Для недопущення пожеж, лісовою охороною перекрито 874 позапланових доріг через лісові масиви, влаштовано 1635 км мінералізованих смуг та проведено10970 км догляду за вже прокладеними. Здійснюється щоденне патрулювання лісових насаджень по виявленню порушників пожежної безпеки та загорань, згідно відпрацьованих і затверджених маршрутів. До відповідальності притягнуто 130 осіб. У пожежонебезпечних лісгоспах сформовано лісопожежні команди на базі штатних лісопожежних станцій у лісгоспах, лісопожежних відділень у лісництвах. Укомплектовано лісопожежною технікою, інвентарем та спецодягом. На даний час в області підготовлено 36 пожежних автомобілів, 3 пожежні катери, 34 трактора з обладнанням. Техніка приведена в повну бойову готовність. Загалом, з початку року у лісах виникло 26 лісових пожеж, що у 2 рази менше в порівняні з аналогічними періодом минулого року. На жаль, основною причиною багатьох пожеж є людська недбалість. Не погашене вогнище чи необачно кинутий недопалок можуть зруйнувати цілі сотні гектари лісу. Лісова пожежа – не лише трагедія для лісу, а й загроза для життя самої людини. Тому, щоб ваш відпочинок на природі залишив лише приємні спогади, дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки. Декілька порад при потраплянні у лісову пожежу: • негайно повідомити оперативно-рятувальну службу по телефону «101» або працівника лісової галузі, що в даний момент найближче знаходиться до осередку пожежі. • Не варто панікувати та приймати поспішні, необдумані рішення. • Не тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний від вогню бік, а долайте край вогню проти вітру, закривши голову та обличчя одягом. • Гасити полум’я невеликих низових пожеж можна, збиваючи полум’я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами. • Під час гасіння пожежі не відходити далеко від доріг та просік, тримати в полі зору інших учасників гасіння пожежі, підтримувати з ними зв’язок за допомогою голосу.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2011, 14:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації