Вхід | Реєстрація

Полтавці розпочинають кампанію проти насильства у сім'ї

Полтавці розпочинають кампанію проти насильства у сім'ї
Розпочинається національна інформаційна кампанія, яка закликає українців разом виступити проти насильства. Кампанію, що фінансується Європейським Союзом та підтримується Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту, зосереджено навколо розповсюдження по країні 500,000 малинових браслетів з гаслом «Залишайся людиною».
У Полтавіі кампанія стартує 15 липня о 18.00 в приміщенні Полтавської обласної організації національної спілки письменників України (місто Полтава, Соборний Майдан, 15), де буде проведений захід роздачі браслетів, перегляд документальних фільмів та виступи молодих письменників з творами соціальної тематики разом з музичним супроводом полтавських музикантів. Захід закликає полтавців боротися проти насильства.
Під час акції, яка відбудеться 15 липня, її учасники будуть поширювати спеціальний знак єднання - малинові браслети з надписом «Залишайся людиною». Браслети є демонстрацією відмови від насильства щодо близьких та моральної підтримки його жертв.
Також активісти роздаватимуть полтавцям спеціальні інформаційні картки з конкретними порадами для жертв домашнього насильства та номерами телефонів гарячих ліній, за якими можна звернутися по допомогу. Зателефонувавши на одну з гарячих ліній, громадяни можуть конфіденційно, безкоштовно і швидко отримати консультацію юристів, соціальних працівників, психологів, а також дізнатися розташування найближчих центрів соціальної допомоги.
Близько половини населення України потерпали від насильства в сім'ї впродовж свого життя, причому 30% зазнавали насильства у дитячому віці. Жінки частіше стикаються з насильством в сім'ї у дорослому віці, а чоловіки - у дитячому, згідно з результатами нового соціологічного опитування щодо насильства в українських сім'ях.
Близько 75% жертв різних видів насильства ні до кого не звертались по допомогу, решта переважно звертались до інших родичів.
Опитування такого ґатунку було проведено вперше за останні 10 років компанією GfK Ukraine на замовлення «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні» - спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2011, 12:30 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації