Вхід | Реєстрація

На грабунок заради сала

На грабунок заради сала
У Малій Перещепині двоє молодиків вночі пролізли до чужого будинку. Побили господиню і забрали з собою цукор, борошно та сало.
Над селом стояла ніч. І всі жителі Малої Перещепини мирно спали у своїх ліжках. І тільки двом друзякам не спалося. Саме цієї ночі вони вирішили пограбувати будинок своїх односельчанок. До місця, де мав статися злочин, вони прокралися тихенько, щоб не почули та не загавкали собаки. Підійшли до хати, поторсали двері — зачинено. Тоді один із парубків запропонував розбити вікно. За секунду, тихо дзенькнувши, з одного вікна вилетіла шибка. Злодії один за одним забралися у темну кімнату. Почали нишпорити навколо, сподіваючись знайти щось цінне. У цей час в іншій кімнаті цього ж будинку прокинулася 33-річна господиня. Вона почула якісь підозрілі звуки, які доносилися із сусідньої кімнати. Потім прислухалася і почула чоловічі голоси, що стиха перемовлялися за стіною. Жінка злякалася, адже нікого із чоловіків у будинку не було — у хаті перебувала лише сама господиня та дві старенькі бабусі. За хвилину жінка таки наважилась увійти до сусідньої кімнати. І з жахом побачила, як у її речах риються двоє незнайомих молодиків. Один одразу підбіг до неї і вдарив у обличчя. Потім додав ще. Доки один з нічних гостей у такий спосіб заспокоював господиню, інший хапав усе, що потрапляло під руку. Коли грабіжники виходили з будинку, то прихопили з собою мішок борошна, десять кілограмів цукру, кілька банок сала, набір постільної білизни та кухонний посуд.
Налякана нічним жахіттям господиня правоохоронців викликала… лише через два дні. На місце події одразу виїхала оперативна група. І, не дивлячись на те, що потерпіла повідомила про злочин не одразу, міліціонерам вдалося досить швидко відшукати нічних грабіжників. Ними виявилися 19-річний та 26-річний жителі Малої Перещепини. Обидва вже мали раніше неабиякі проблеми з Законом і вже перебували у місцях позбавлення волі. Тому скоєний ними злочин випадковим не назвеш. Навіть після перебування за ґратами парубки не змінили способу життя і не полишили своїх злодійських звичок. До речі, награбоване у односельчанок затримані напевно сподівалися лишити у себе. Адже при обшуку правоохоронці знайшли усі награбовані речі та повернули їх власницям. Поласувати чужим салом грабіжникам так і не вдалося.
Тепер про домашнє сало їм, скоріш за все, доведеться лише мріяти. Зараз обидва парубки затримані і знаходяться у райвідділі міліції. Проти них вже порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України: «Розбій, поєднаний із проникненням». У кращому випадку лбителі чужого сала відбудуться умовним строком, у гіршому — чекає їх «довга дорога до казенного дому». А там годують погано. І сала не дають.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2011, 10:17 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації