Вхід | Реєстрація

Іноземці в Україні. Правове регулювання

Під час перебування в Україні іноземці та особи без громадянства можуть користуватися тими ж правами і свободами, а також виконувати ті ж обов’язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено Конституцією, цим та іншими законами України, а також міжнародними договорами України.
Однак, крім цього, є ряд правил, які регулюють в’їзд, виїзд та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства та регулюють відносини між ними та представниками органів виконавчої влади України.
Правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які проживають або тимчасово перебувають в Україні, їх основні права, свободи та обов'язки, а також порядок вирішення питань, пов'язаних з їх в’їздом в Україну або виїздом з України, закріплено в Законі України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства « (1994 р.).
Законом «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» закріплено рівність іноземців та осіб без громадянства перед законом незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, інших обставин.
Іноземці можуть у порядку, встановленому Законом України «Про імміграцію», іммігрувати в Україну на постійне проживання або прибути для працевлаштування на визначений термін, а також тимчасово перебувати на її території.
Іноземці, які перебувають в Україні на іншій законній підставі, вважаються такими, що тимчасово перебувають в Україні. Вони зобов’язані в порядку, що визначається постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 1995 року № 1074, зареєструвати свої паспортні документи і виїхати з України після закінчення відповідного терміну перебування.
Зазначена постанова затверджує Правила в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію (далі Правила), оформлення документів іноземцям та особам без громадянства на право перебування в Україні, пересування іноземців та осіб без громадянства по території України і вибору ними місця проживання в Україні, відповідальності іноземців та осіб без громадянства, юридичних і фізичних осіб, які їх приймають чи надають їм послуги, за порушення законодавства України.
Так відповідно до зазначеної постанови іноземці, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на території країни за паспортним документом, зареєстрованим у порядку, встановленому цими Правилами.
Для реєстрації паспортний документ подається іноземцем у пункті пропуску через державний кордон посадовій особі Державної прикордонної служби України.
Реєстрація у пункті пропуску через державний кордон включає в себе проставлення в паспортному документі та/або імміграційній картці іноземця чи особи без громадянства відмітки «В’їзд» («Виїзд»), занесення відомостей про іноземця чи особи без громадянства і його паспортних даних до відповідного реєстру та заповнення імміграційної картки у випадках та порядку, що визначається Адміністрацією Державної прикордонної служби України.
Відмітка про реєстрацію іноземця та особи без громадянства в його паспортному документі та/або імміграційній картці дійсна на всій території держави незалежно від місця проживання іноземця та особи без громадянства в Україні.

Автор: ДДГІРФО МВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2011, 11:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації