Вхід | Реєстрація

Вимоги підприємців задовольнили

Вимоги підприємців задовольнили
Підприємців-пенсіонерів та інвалідів звільнили від сплати єдиного соціального внеску. Верховна Рада 7 липня ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу. Рішення підтримали 264 народних депутати.
Документ, зокрема, передбачає звільнення від сплати єдиного соціального внеску пенсіонерів та інвалідів, які працюють на спрощеній та загальній системах оподаткування та не використовують працю найманих робітників.
Голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики В. Хомутинник заявив, що документ має задовольнити вимоги влади, бізнесу та суспільства.
Зокрема визначено, що порядок видачі податкової поруки визначається центральним органом державної податкової служби за погодженням з Національним банком України, а порядок її реєстрації – центральним органом державної податкової служби.
Згідно з законом, податковим періодом може бути: календарний рік; календарне півріччя; календарний квартал; календарний місяць; календарний день.
Податковий кодекс доповнений положенням, яке передбачає, що листування платників податків, які подають звітність в електронній формі, з органами державної податкової служби може здійснюватися засобами електронного зв’язку в електронній формі. На вимогу платника податків, який отримав документ в електронній формі, орган державної податкової служби надає відповідний документ у паперовій формі упродовж 3-х робочих днів з моменту надходження відповідної вимоги.
Достатнім підтвердженням справжності документа податкової звітності, згідно з законом, є наявність оригіналу підпису упов­новаженої особи на документі в паперовій формі або наявність електронного цифрового підпису платника податків.
Законом встановлено, що посадові особи органу державної податкової служби мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки, фактичної перевірки за наявності підстав для їх проведення, визначених Кодексом, та за умови пред’явлення або надіслання у випадках, визначених

Кодексом, наступних документів:
– направлення на проведення такої перевірки, в якому зазначаються дата видачі, найменування органу державної податкової служби, реквізити наказу про проведення відповідної перевірки, найменування та реквізити суб’єкта (об’єкта), перевірка якого проводиться. Направлення на перевірку в такому випадку є дійсним за наявності підпису керівника органу державної податкової служби, що скріплений печаткою;
– копії наказу про проведення перевірки;
– службового посвідчення осіб, які зазначені в направленні на проведення перевірки.
Непред’явлення або ненаді­слання платнику податків цих документів або пред’явлення вказаних документів, що оформлені з порушенням вимог, є підставою для недопущення посадових (службових) осіб органу державної податкової служби до проведення документальної виїзної або фактичної перевірки.
Тим часом законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування перенесли на осінь. Нагадаємо, він мав бути ухвалений ще до березня поточного року.

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2011, 14:56 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації