Вхід | Реєстрація

Щодо декларації про доходи

Фізична особа-підприємець на загальній системі оподаткування повинен подавати річну податкову декларацію про доходи, якщо протягом звітного року діяльність не проводилась.
Відповідно до підпункту 177.5 статті 177 Розділу IV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року фізичні особи-підприємці подають до органу державної податкової служби податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені Кодексом для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Таким чином, фізична особа-підприємець на загальній системі оподаткування повинна надавати за результатами календарного року податкову декларацію про доходи, незалежно від того, чи проводилась протягом звітного року підприємницька діяльність, чи ні.
Відповідно до підпункту 49. 18.5 пункту 4.18 статті 49 Розділу ІІ «Адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів)»та пункту 177.5 статті 177 Кодексу фізичні особи-підприємці подають до органу державної податкової служби податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи.

Маєте запитання — телефонуйте!
18, 20 липня 2011 року: з 11.00 до 12.00 за телефоном 3-11-41 заступник начальника Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ Людмила Вікторівна Гусакова відповідає на запитання: нововведення Податкового Кодексу, подання звітності в електронному вигляді, з питань діяльності відділення та протидії мінімізації доходів, податкового зобов'язання, адаптації податкового законодавства України до законодавства ЄС та проти мінімізації доходів, з питання порядку звернень громадян та проблемних питань в оподаткуванні, прибутковості підприємств, оподаткування доходів фізичних осіб, питання умов надання соціальної пільги, отримання «зарплати в конвертах», оподаткування прибутку підприємств, спрощена система оподаткування.

Порядок оподаткування не зазначених видів діяльності
Відповідно до пункту 177.6. статті 177 Розділу IV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового Кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV у разі якщо фізична особа-підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими цим Кодексом для платників податку-фізичних осіб.

До відома суб’єктів господарювання:
Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ запрошує суб’єктів підприємницької діяльності району на семінари-практикуми (безкоштовні) які відбудуться о 10 годині в приміщенні Кобеляцького відділення (м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2). Теми семінарів-практикумів: «Нововведення Податкового кодексу. Проблеми та нові можливості. Практичні рекомендації». Кабінет № 9. 18 липня 2011 року — для юридичних осіб.Телефон для довідок: 3–11–41. Кабінет № 6. 20 липня 2011 року — для фізичних осіб. Телефон для довідок: 3–14–97.

Автор: Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 12:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації