Вхід | Реєстрація

Грандіозний концерт для драбинівських «Ластівок»

Урочистості з нагоди 20-річчя естрадно-танцювального ансамблю пройшли із неймовірним розмахом. Настільки неймовірним, що участь у них брали зірки українського масштабу.
Драбинівські «Ластівки» для Новосанжарщини — як «Бітлз» чи «Роллінг-Стоунс» для поп-музики. У тому сенсі, що вони були першими. Ансамбль із тоді ще дуже невідомого села Драбинівка поступово підкорив сцени району, області, а потім вже й України. І до наших часів «Ластівки» дійшли вже досвідченими, іменитими та доволі авторитетними. Тому і відзначати своє 20-річчя збиралися яскраво і з розмахом. На свій двадцятий день народження керівники «ластів’ят» запросили не лише районне керівництво, але і найкращих своїх друзів по сцені. Тих, хто протягом цих років був і товаришем, і суперником. Цього дня ніхто із «Ластівками» не змагався — усі співали і танцювали виключно для них.
Як тільки свято почалося, на стіні біля сцени увімкнули проектор. На ньому присутні глядачі (їх у залі було кілька сотень) побачили майже раритетні відеозаписи з історії естрадно-танцювального ансамблю. Окремо промелькнув і невеличкий сюжет про маленьку дівчинку з Чутового Яну Соломко, яка колись разом із «Ластівками» виступала на конкурсі у Полтаві. Показують і відео, на якому успіхи ансамблю коментує головний драбинівський меценат Юрій Лебедин:
— Мне было очень приятно, когда на одной из их грамот я увидел не «с.» (тобто, село), а г. Драбиновка. Как мне потом объяснили, члены жури посчитали, что не можеть быть из «с.» такой ансабль!
Після відео-екскурсії у минуле на сцену виходять представники районної влади — заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко, голова районної ради Володимир Левицький. Вони говорять багато теплих і гарних слів на адресу «Ластівок», а також вручають грамоти їх керівниками і натхненникам — Олені та Геннадію Біляєвим, їх колезі Людмилі Шамрай. Далі іменинників накриває ціла хвиля вітань — від сільської влади, від колег із Нових Санжар та Нехворощі.
Особливим видається виступ начальника відділу освіти Миколи Тарана.
— Я пригадую, як вони їхали на фестиваль «Перевесло» у Львів, — згадав Микола Григорович. — Я їх у Руденківці саджав на поїзд — повкидав у вагон по двоє, як маленьких кошенят, і вони поїхали. Хоч і з двома мамами їхали, а всього боялися. А повернулися лауреатами!
І знову — вітання і квіти, побажання і подарунки. Колеги із новосанжарської «Веселки» презентують великий і красивезний торт, а представник молодіжної ліги з міста Полтава дарує маленьку копію Золотого Орла.
Рівень вокальних виконавців концерту просто-таки вражає. Свої сильні голоси та виконавчу майстерність глядачам демонструють Вікторія Ладатко, Наталія Камуз, Андрій Діденко. Виступ останнього ведучий коментує: «Андрій Діденко — золотий голос України!». Власне, а чом би й ні?!
Для своїх земляків співали драбинівські «Криничани», віртуозно грав на гітарі Саша Біляєв. Кілька разів виступали перед глядачами і самі винуватці свята — «Ластівки». Але головний сюрприз, як торт на іменинному столі, організатори свята приберегли наостанок. Тоді на сцену вийшла… ніхто інша, як Яна Соломко — власною персоною. Фіналістка проекту «Холостяк», улюбленка половини України, просто гарна дівчина і співачка. На свято «Ластівок» вона приїхала на запрошення однієї з керівниць ансамблю — Людмили Шамрай. Приїхала і разом зі своїм другом Костянтином виконала кілька пісень диско англійською мовою і ще одну — протяжну ліричну — українською. Після виступу Яна дякувала організаторам за запрошення і хвалила мешканців Драбинівки.
— Нам безумно приятно, что вы нас пригласили на свой праздник, — сказала після виступу Яна Соломко. — Я удивлена, но вы очень добрые все. Мы приехали сюда, а от людей излучается такая теплая энергетика. Спасибо вам огромное!
Завершували концертну програму ювіляри — «Ластівки». Після останніх акордів та танцювальних па на сцені були квіти і привітання, обійми друзів та вдячні слова керівникам. Варто зауважити, що головний драбинівський інвестор та благодійник Юрій Лебедин на концертну частину свята приїхати не встиг і завітав уже на іншу — неофіційну частину — і вже там привітав керівництво «Ластівок». Але хоча засновника агрооб’єднання «Чиста криниця» і не було у концертній залі, можна було без слів зрозуміти, без кого це свято навряд чи відбулося у таких масштабах. Як одного разу хтось висловився у кулуарах: «Ех, нам би у кожному селі та по своєму Лебедину!».

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації