Вхід | Реєстрація

Ліквідація стихійних ринків

На території Кобеляцького району у період з 07 липня по 05 серпня 2011 року проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на ліквідацію стихійних ринків та місць несанкціонованої торгівлі. З метою припинення торгівлі в невстановлених місцях та функціонування стихійних ринків працівниками Кобеляцького райвідділу здійснюються профілактичні заходи, патрулювання, рейди.
На території області функціонує 94 ринки, що діють на законних підставах, відповідно до вимог чинного законодавства. Однак існують випадки діяльності місць стихійної торгівлі у невстановлених місцях. Працівниками міліції постійно здійснюється робота з метою недопущення їх існування.
Незважаючи на вжиті заходи, періодично продовжує своє функціонування стихійна торгівля в містах Полтаві та Кременчуці. Так у місті Полтава продовжується стихійна торгівля на прилеглих вулицях до центрального продовольчого ринку та в мікрорайоні «Алмазний».
Міськрайорганами області проводилися відповідні перевірки, за результатами яких виявлено та ліквідовано 86 місць стихійної торгівлі. За різні види порушень законодавства, що регулює порядок здійснення торгівлі, станом на 04.07.2011 року працівниками МРО складено 559 адміністративних протоколів.
Окрім цього, спостерігаються непоодинокі випадки реалізації на узбіччях доріг харчових продуктів, не придатних до споживання. Особи, що їх реалізовують, будують торгівельні палатки та павільйони, що обмежують кругозір водіїв, біля місць торгівлі виникає скупчення покупців, що може призвести до дорожньо-транспортної пригоди.Транспортні засоби, що зупиняються біля торгових місць, створюють небезпечні дорожні умови, відбувається руйнування кромки проїзної частини автомобільної дороги, на узбіччі дороги утворюються глибокі колії.
Працівниками Кобеляцького РВ будуть проводитись рейди для виявлення порушень правил торгівлі на ринках і ліквідації стихійної торгівлі на прилеглій території, узбіччях доріг місцевого та державного значення, а також заходи щодо ліквідації стихійних ринків, каналів надходження до регіонів тютюнових і алкогольних виробів без марок акцизного збору, контрабандої аудіо- та відеопродукції, компакт-дисків, інших фальсифікованих товарів. У разі виявлення порушень, будуть вживатися заходи у відповідності до вимог діючого законодавства.

Автор: Ярослава ЗАЦЕРКЛЯНА для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2011, 16:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації