Вхід | Реєстрація

Звіти керівників мисливських угідь району

Звіти керівників мисливських угідь району
12 липня у приміщенні районної ради відбулось засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування. На ньому були присутні керівники мисливських угідь, мисливці, рибалки та голови сільських рад.
На порядку денному було всього п’ять питань, та розглядали їх близько чотирьох годин. Почали з використання мисливських угідь Кобеляцького району. Першим з доповіддю виступив Віталій Єзіков, директор Дніпродзержинського мисливсько-рибальського господарства. Він розповів про діяльність Дніпродзержинської міської організації УТМР.?Найбільше, що цікавило присутніх, це витрати і надходження до організації. Віталій Олексійович повідомив, що загальні витрати на ведення мисливсько-господарської діяльності складають 177300 гривень. А надходження від тієї ж діяльності — 28800 гривень. Присутній на засіданні директор РЛП «Нижньоворсклянський» Віктор Попельнюх зауважив, що з минулого року внесені зміни до адміністративного кодексу. У ньому йдеться про те, що єгері фактично не мають ніяких повноважень. І запитав, яким чином Віталій Єзіков планує заробляти гроші, так як на території ландшафтного парку мисливство заборонено? На що директор мисливсько-рибальського господарства відповів: «Єгерська служба працювати повинна і ніхто їхніх повноважень не забирає». Анатолій Таранушич додав: «Завжди було так, член українського товариства мисливців і рибалок має право полювати на любій території, купивши одну відстрілочну картку». Та присутні у залі мисливці зауважили, якщо мисливець, який входить до складу організації «Динамо», для прикладу, захоче полювати у «Тахтаївському» товаристві, то заплатить за цю картку набагато більше, ніж член цього колективу. «Треба, щоб на території району була одна відстрілочна картка,— зауважив Анатолій Таранушич.— А якщо неможливо, то мають бути установлені пільги для кобеляцьких мисливців. Ми передали угіддя у користування, а тепер ще й платимо за те, щоб вийти на полювання на своїй землі».
Наступним звітував директор мисливського господарства «Динамо» Олексій Більчич. Він також озвучив деякі цифри: загальні витрати на ведення мисливського господарства складають 86090 гривень. А надходження від його ведення — 89430 гривень. Зі слів Олексія Більчича, для місцевих мисливців на відстрілочні картки діє знижка у розмірі 15?%, а також видаються дві безкоштовні ліцензії. Після цього поділився основними проблемами угіддя. Основною з них є так звана заборона на території «Динамо» офіційно ловити на вудочку рибу. Ця заява викликала неабияке здивування серед присутніх, адже такої заборони немає. Анатолій Таранушич зі своєї сторони додав: «Якщо когось на території, про яку щойно говорили, за ловлю риби вудочкою чи чимось іншим, прирівняним до спортивного типу, покарали, відразу мені телефонуйте. Любительський і спортивний вилов риби дозволений. Давайте, в кінці-кінців, наведемо порядок!»
Ще одним із виступаючих був голова товариства мисливців і рибалок «Тахтаївське» Олександр Завалій. Він повідомив, що з січня 2008 року по грудень 2010-го у господарську діяльність та розвиток товариства було вкладено 1 мільйон 486 тисяч гривень. Зачитав напрямки ведення господарської діяльності. А саме: упорядкування мисливських угідь, воль’єрне розведення копитних та збільшення їх поголів’я. «З 2007 року мисливсько-рибальським господарством, — каже Олександр Іванович, — досягнуто позитивних результатів у здійсненні діяльності за вказаними напрямками. За цей час значні кошти вкладені у розробку проектів розвитку господарства, упорядкування угідь, проектів вольєрного розведення мисливських тварин». Присутніх у залі мисливців цікавило питання, як ведеться боротьба з хижаками та які проводяться заходи щодо охорони угідь? Олександр Завалій відповів: «Що стосується боротьби з хижаками, то проводиться відстріл бродячих собак, котів та пернатих хижаків на мисливських угіддях. А з приводу охорони, то з липня цього року єгерська служба збільшена до шести чоловік. У подальшому плануємо збільшити їх до восьми для зменшення навантаження на одного єгеря. Також проводиться робота з місцевими мисливцями з метою недопущення ними порушень природоохоронного законодавства». А директор Кобеляцького госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Валентин Панічевський у порівнянні з «Тахтаївським», такими ж цифрами похвалитися не міг. Хоча це найбільше мисливське господарство у районі і складає 36 колективів. «У звіті можна написати що завгодно, — каже Анатолій Таранушич, — та ваша робота на сьогодні вимагає кращого, думаю, ви із цим погодитесь. За браком часу я давно не ходжу на полювання, та у Кобеляцькому районі нема на що полювати. Давайте разом виправляти цю ситуацію. Якщо ми залишимо все як є, то далі буде ще гірше».
Після першого питання більшість присутніх вийшли із зали засідання. Наступним було дотримання режиму користування мисливськими угіддями острова «Вишняки». На нього відповідав Валентин Панічевський. Оскільки острів є ділянкою з відтворення тваринного світу, то полювання на ньому не проводиться, як і відстріл хижаків. І запевнив усіх, що на острові браконьєрства немає. Та його слова викликали неабияку дискусію. Присутні у залі казали протилежне, адже взимку на острові неодноразово чули постріли. Рішенням членів комісії було довивчити це питання з виїздом на острів.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2011, 18:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації