Вхід | Реєстрація

Кухонне вбивство у Крутій Балці

Кухонне вбивство у Крутій Балці
Минулого тижня у цьому новосанжарському селі 55-річний чоловік під час сварки зарізав свого знайомого. Тепер за вбивство він може отримати від 7 до 15 років позбавлення волі.
У черговий раз причиною убивства стали, на жаль, звичні у наш час речі — спільна пиятика до пізньої ночі та спровокований алкоголем конфлікт. За статистикою, більшість убивств стається не у кримінальних розборках і не найманими кілерами. Значно більше людей убивають на звичайних кухнях такими ж звичайними кухонними ножами…
Як часто пишуть у кримінальних хроніках, «ніщо не віщувало лиха». А справді, що його могло віщувати? Адже ні Олена, ні її друзі Світлана та Сергій (імена героїв статті змінено — авт.), коли увечері збиралися посидіти разом за пляшкою горілки, не думали, що цей вечір закінчиться убивством. Звичайно ж, ніхто із них тоді про це не думав. Зібралися вони вдома в Олени і деякий час веселою компанією випивали. Пили звичайну горілку на звичайній кухні. Спочатку утрьох, а близько дванадцятої до них приєднався четвертий — колишній співмешканець Олени — Віктор. Далі гулянка продовжилася. Тепер вже пили учотирьох і було ще веселіше. А потім раптово скінчилася горілка. Так, як завжди буває у веселих і п’яних компаніях. Горілка скінчилася, а разом із нею скінчилися і веселощі. Олена та двоє її гостей вирішили, що пити вже досить. Але Віктор так не вважав. Він почав вимагати в Олени ще випивки. Та ще раз пояснила, що горілки більше немає, і попрохала колишнього співмешканця піти. У відповідь чоловік почав буянити, але незабаром був спільними зусиллями виштовханий на вулицю.Та Віктор не міг змиритися з тим, що гості залишилися з Оленою у будинку, а він опинився самотньо під дверима  хати. Тоді чоловік почав вибивати двері. Вибити їх йому не вдалося, але після кількох поштовхів йому вдалося їх прочинити. І як не намагалися йому завадити Світлана та Сергій, чоловік таки увірвався всередину. У будинку він одразу кинувся до Олени і почав її бити. Очевидно, згадав якісь моменти із колишнього спільного життя або просто розлютився за те, що не налила ще чарку горілки. Сергій заступився за господиню будинку і став між нею та Віктором. І тут же отримав свою порцію ударів. Після чергового з них у Сергія з носа потекла кров. Чоловік відступив назад до столу, глянув на нього і на очі йому потрапив кухонний ніж. Той самий ніж, яким вони ще годину тому різали нехитру закуску. Сергій взяв ніж у руки і став перед Віктором. Хто знає, можливо, якби той відступив, то все тієї ночі закінчилось би інакше. Але Віктор не відступив. Він зробив крок уперед до Сергія і тут же отримав удар ножем у груди. Як потім пояснить Сергій міліціонерам, убивати він не хотів:
— Я просто взяв ніж — думав налякати. І ще просив, щоб він Олену не бив. Як так сталося — не знаю…
Віктор упав на підлогу, з його грудей потекла кров. Злякана Олена одразу кинулася телефонувати до місцевого фельдшера. Розбуджений нічним дзвінком медик за кільканадцять хвилин уже був у будинку. Але нічим допомогти Віктору вже не міг — від удару ножем той помер. Фельдшер викликав правоохоронців, які одразу вирушили до Крутої Балки.
Сергія вони заарештували просто у будинку Олени. Чоловік нікуди не тікав, а спокійно очікував на приїзд правоохоронців. Зараз Сергій перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Новосанжарського райвідділу. Проти чоловіка порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України: «Убивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині». Відповідно до цієї статті чоловікові загрожуватиме позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Утім, остаточно термін покарання визначить лише суд. І невідомо, про що зараз думає за гратами цей чоловік. Про майбутній строк, про минуле життя чи про своїх близьких, які лишаться на волі. А можливо, він думає про звичайну кухню із старим столом, чарками та пляшкою горілки. І про звичайний кухонний ніж, яким цілий вечір різали закуску…

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 липня 2011, 11:31 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації