Вхід | Реєстрація

Сміття привабило інвесторів

Уже до кінця року на комунальному підприємстві КАТП-1628, що займається вивезенням сміття, може з’явитися інвестор. Як повідомив віце-мер Микола Порицький, це реальний шанс вивести підприємство зі збитків.
Те, що місто має намір віддати КАТП-1628 приватному інвестору, не новина. Про такі перспективи у мерії почали говорити ще торік, вказуючи на тяжке фінансове становище підприємства, зношеність техніки, занизькі тарифи. Зважаючи на ці загальні негативні явища і постійні нарікання влади на погану роботу КАТП, на потреби підприємства з бюджету виділялися мільйони гривень. Місто купувало німецькі сміттєвози, євроконтейнери, встановило електронні ваги для машин на Деївському сміттєзвалищі. Врешті дійшла справа й до перегляду норм накопичення відходів для населення та тарифів на послуги КАТП-1628. З 1 січня 2010 р. вони наберуть чинності та мають задовольнити інвес­тора. Бо, вочевидь, все робилося з думкою про нього.
Інвестор на КАТП-1628 з’явиться найближчим часом, про це зі 100% впевненістю зазначає заступник міського голови Микола Порицький. За його словами, є три претенденти: всі – німецькі фірми. Перевагу віддадуть тій, яка надасть кращі пропозиції щодо виконання умов нашої мерії. Таких умов цілий перелік, – говорить віце-мер. Головна – готовність фірми працювати за тарифами підприємства (вже новими), надати техніку, матеріально забезпечити підприємство.
Щоправда, за останній рік позиція мерії в умовах залучення інвестора дещо змінилась. Якщо раніше наголошувалося, що у спільному підприємстві місто залишить за собою частку у 51%, то наразі віце-мер М. Порицький не виключає, що умови володіння підприємством будуть 50 на 50.

Підвищити тарифи, щоб погасити борги
3 1 січня 2010 р. мерія планує ввести в дію нові тарифи на вивезення та утилізацію побутових відходів для населення, згодом ця послуга подорожчає і для бюджетних організацій та інших споживачів – приблизно на 8,1%. Проект регуляторного акта наразі готується, він буде винесений на затвердження міськвиконкому до кінця року. Вивезення сміття для бюджетних організацій зросте до 28,74 грн за 1 м³, для інших споживачів – до 32,17 грн.
«На сьогодні чинні тарифи покривають лише 69% собівартості послуги, яку надає КАТП-1628», – пояснив директор підприємства О. Максименко. КАТП-1628 постійно зазнає збитків, які погашаються за рахунок міського бюджету. Станом на 1 листопада заборгованість з заробітної плати на підприємстві перевищила 700 тис. грн.

Газові скарби на Деївці
До початку нового року на Деївському сміттєзвалищі завершать дослідження кількості та якості підземного газу, що накопичився у надрах за більш, ніж 40-річну історію існування міського смітника. Попередньо віце-мер М. Порицький зазначає, що результати добрі і мають повністю задовольнити німецьку сторону, яка власне у вересні поточного року і розпочала ці дослідження. Німці виступили з ініціативою збудувати на Деївці сміттєпереробний завод, 3-місячні дослідження газу були першим етапом робіт. Наступний – встановлення газо­генератора для виробництва енергії, що буде використовуватися для освітлення території звалища та прилеглих житлових районів.

Автор: Інна НІКОЛАЄНКО, Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2009, 13:54 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації