Керівникам сільськогосподарських підприємств необхідно усвідомити необхідність щодо підтримання належного протипожежного стану на полях, зернотоках та інших хлібоприймальних та заготовчих об’єктах. Вони повинні забезпечити первинними засобами пожежогасіння, протипожежним інвентарем, дбати про належний стан пожежних водойм, на полях організовувати чергування добровільних пожежних дружин з числа працівників та чергування автотехніки з запасом води для гасіння можливих загорянь комбайнів, тракторів тощо, а також для протипожежного захисту полів з зерновими.
Управління МНС України в Полтавській області звертається до всіх громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та нагадує, що від того, як ми зуміємо виростити та зібрати врожай, залежить добробут наших співвітчизників та соціально-економічна стабільність у державі. На сьогоднішній день, одне з головних завдань – це зберегти хліб від вогню.