Вхід | Реєстрація

Міліція затримала трьох зловмисників, які знущалися над літнім чоловіком

Міліція затримала трьох зловмисників, які знущалися над літнім чоловіком
Столична міліція затримала трьох зловмисників, які знущалися  над літнім чоловіком на Полтавщині. 15 липня цього року, слідчим відділом Печерського райуправління столичної міліції порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 296 «Хуліганство»  Кримінальною кодексу України за фактом хуліганських дій групи осіб, які знущалися над чоловіком похилого віку.
Як повідомляє Управління зв’язків із громадськістю МВС України, ця подія мала місце ще влітку 2007 року, однак потерпілий дідусь до міліції за допомогою тоді не звертався.
На розповсюдженому відеоролику видно, як троє молодиків з особливою зухвалістю та цинізмом, знущалися над чоловіком. Вони висловлювалися брудною лайкою на адресу потерпілого, окрім того маркером написали на лобі пенсіонера нецензурне слово, намалювали на його щоці свастику і, набравши у капелюха води, вилили йому на голову. Свої протиправні дії хулігани фільмували на мобільний телефон, а згодом відео розповсюдили в мережі Інтернет через ресурси однієї з сусідніх держав.
На українських сайтах відео ролик з’явився у другій  декаді липня цього року. Це стало підставою для порушення кримінальної справи.
Як згодом з’ясувалося, потерпілим виявися житель села Погреби Глобинського району Полтавської області, 1941 року народження. Чоловік 12 листопада 2008 року помер. Причина смерті наразі встановлюється.
Що ж до затриманих молодиків, то їм від 20 до 23 років, раніше не судимі. Двоє з них непрацюючі. На даний час вони затримані працівниками управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми столичного Главку міліції у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України. У злочині вони зізналися, то ж наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Досудове слідство у кримінальній справі триває.
– В УМВС України в Полтавській області створено сектор із боротьби проти кіберзлочинності, – розповів Юрій Сулаєв, начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області. – Зараз він укомплектовується особовим складом. Але вже є напрацювання. Це і виявлення осіб, що знімали на відео та брали участь у побитті неповнолітніх (резонансні відеоролики про побиття неповнолітньої ученицями одного із полтавських ПТУ та про побиття неповнолітніх у Кременчузі). Також виявлено у Ленінському районі продаж наркотиків через мережу Інтернет – складна система продажу, закодовані назви наркозасобів, коди для входу в систему, законспіровані місця збуту. Зараз правоохоронці мають всі технічні можливості та засоби, щоб виявити місце і час виходу відеоролику в мережу.

Автор: Денис Скриль, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2011, 15:50 | Глобине | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації