Вхід | Реєстрація

Гастролери, гастролер…

Гастролери, гастролер…
За кілька годин злодій встиг «обчистити» чотири квартири в Кобеляках, Бутенках і Решетилівці.
День 20 липня видався «щедрим» на події кримінального характеру для працівників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Надвечір до чергової частини один за одним почали телефонувати мешканці району і повідомляти, що їх оселі пограбували. Спочатку зателефонувала мешканка Бутенок, а за нею, з інтервалом у кілька хвилин, — двоє жителів райцентру. Усі вони розповіли, що в їх оселі через вікно проникли злодії і викрали гроші та цінності. У Кобеляках крадіжки сталися у будинках по вулицях Мате Залки та Суворова. У той же день до міліції зателефонувала літня жінка, яка проживає у Кобеляках по вулиці Маяковського. Вона розповіла, що в будинок їх сусідів через вікно намагається проникнути невідомий чоловік. На місце одразу виїхала оперативна група. Але якось відчувши небезпеку, злодій утік. У той же день стало відомо, що випадок квартирної крадіжки зафіксований у Решетилівці. Тобто, не потрібно бути Шерлоком Холмсом, щоб зрозуміти: злочинець рухався по трасі Дніпропетровськ-Кобеляки-Решетилівка. І навіть не надто віддалявся від неї. Тобто, швидше за все, він був так званим «гастролером» — заїжджав у нове для себе містечко, грабував кілька помешкань і зникав.
Схожими були і сценарії всіх крадіжок. Злодій діяв досить зухвало і самовпевнено. Він підходив до людей, що поралися на городах або просто перебували на вулиці, і заводив розмову про їх сусідів. Певно, чолов’яга мав якийсь кримінальний талант, тому що співрозмовники охоче розповідали йому про місце роботи і денний графік пересування своїх земляків. Тоді злочинець видавлював чи розбивав скло у будинку і проникав у помешкання. Звідти забирав гроші, прикраси із дорогоцінних металів та продукти харчування. У одному із пограбованих ним будинків злодій навіть поласував знайденим там тортом.
Після отримання повідомлень про крадіжки співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ розпочали пошук крадія. Виявилось, що його бачили чимало людей, із багатьма він розмовляв. На жаль, свідки не надто охоче розповідали міліціонерам про підозрілого чолов’ягу. Ось такий неприємний парадокс виходить: до злочинця із «відкритою душею», до правоохоронців — із пересторогою.
Та все ж прикмети чоловіка, який підозрюється у серії квартирних крадіжок, встановити вдалося. Це молодий чоловік віком близько тридцяти років, невисокого зросту, але кремезний. Волосся на голові пряме, темно-русявого кольору. Був одягнутий у темні бриджі (короткі штани) з білими смугами на боках. Як правило, у руках тримав чорно-білу сорочку. Свідки розповідають, що на голові у нього була одягнута спортивна кепка. Інші люди розповідали про бандану (головну хустку). Співробітники міліції прохають можливих свідків виявити громадську свідомість і надати інформацію про зловмисника. За цими фактами порушена кримінальна справа за ознаками ст. 185 КК України.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2011, 12:48 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації