Вхід | Реєстрація

Обережно, слизькі дороги!

Відділення ДАІ з обслуговування Кобеляцького району та АТІ підпорядкованого ГУМВС України в Полтавській області доводить до відома всіх учасників дорожнього руху про те, що на сьогоднішній день стоїть декілька питань для вирішення, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. По перше, у зв’язку з наближенням зими, зниження температури повітря до нуля, ожеледицею проїзджої частини, стає небезпечним рух автомобілів по вулицях, які не перевзуті у зимову гуму та керовані водіями, у яких відсутній досвід водіння транспортних засобів у зимовий період. У зв’язку з цим збільшується гальмівний шлях автомобіля, знижується коефіцієнт зчеплення гуми з поверхнею шляхового покриття. В наслідок чого створюються аварійні ситуації, дорожньо-транспортні пригоди. Нажаль, ще не всі власники автомобілів підготували транспортні засоби до їзди в зимовий період. Ще однією небезпекою на вулицях, є неуважні пішоходи, які переходять вулиці де на їх погляд краще, але не безпечніше. У зв’язку з тим, що день меншає, а сутінки розпочинаються тоді — коли більшість людей ще знаходиться на роботі, і повертаючись додому, переходять вулиці у не визначених для цього місцях, вони доволі часто створюють небезпечні ситуації, як для себе, так і для водіїв. Найнебезпечнішим є те, що більшість пішоходів рухаються по вулицях не маючи світлоповертачів на одязі, без ліхтариків, одягнувши капюшони в яких приглушуються навколишні звуки, і автомобіль який наближається, може становити для них реальну небезпеку. Тому, на сьогоднішній день досить гостро стоїть питання щодо забезпечення безпеки руху на вулицях та дорогах пішоходами. Крім цього наражають на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху водії велосипедів, які рухаються в темну пору доби без ліхтарика, не маючи на велосипеді згідно Правил дорожнього руху, з боків — світлоповертачів оранжевого кольору, спереді — білого кольору, а позаду червоного кольору. Під час несприятливих умов для руху вулицями та дорогами міста, а саме, під час туману, всі, без виключення транспортні засоби повинні освітлюватись. На велосипеді повинен бути включений спереді ліхтар, на автомобілях та мототехніці — ближнє світло фар або габаритні вогні. Пішоходи повинні йти вулицями в світлоповертаючому одязі або з ліхтарем, якомога ближче до краю проїзджої частини, якщо відсутній тротуар.
Враховуючи викладене, відділення Кобеляцької ДАІ прохає всіх пішоходів і водіїв, не порушувати правил, бути якомога обережнішими, тим самим не піддавати небезпеці себе та інших учасників дорожнього руху.

Автор: Інспектор з ОДР ВДАІ Кобеляцького району О. В. Нестеренко ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2009, 09:57 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації