Вхід | Реєстрація

У Кременчуці на очищення ливневих колодязів необхідно 500 тис. грн

У Кременчуці на очищення ливневих колодязів необхідно 500 тис. грн
Про виконання робіт з очищення дренажних  та водовідвідних каналів міста та систем зливової каналізації мова йшла на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 27 липня. Доповідали про проведену роботу у цьому напрямку начальник шляхового ремонтно-будівельного управління Володимир Губар та керівник КП «Благоустрій Кременчука» Руслан Федорченко.
Володимир Губар повідомив, що система зливової каналізації у нашому місті складається із 85 км трубопроводів та колекторів та більше 2000 ливневих колодязів, на  очищення яких, за підрахунками підприємства, необхідно понад 500 тис. грн. У 2011 році на ці цілі з бюджету міста виділено лише 150 тис. грн., тож виконати весь комплекс необхідних заходів просто неможливо. Після липневих тривалих злив ШРБУ найняло 2 підрядних організації, які сьогодні займаються прочищенням зливової каналізації  у найпроблемніших місцях, зокрема: по вул. Шкільній, пров. Грушевому, що у Крюкові, районі вулиці Салганної та на Молодіжному в районі вул. Героїв Сталінграда. На думку керівника ШРБУ Володимира Губаря, потребує уваги і Бутирінський колектор, який виходить в канал біля взуттєвої фабрики. На очищення каналу на ділянці від вул. 60-ти річчя Жовтня до вул. Красіна необхідно 50 тис. грн.
Руслан Федорченко повідомив, що на балансі КП «Благоустрій Кременчука» налічується 10 станцій перекачки . У поточному році виділені кошти на реконструкцію Центральної станції перекачки,  найближчим часом роботи там будуть розпочаті, завершити їх планують у листопаді. Проектом передбачено заміну технологічного обладнання з виводом на диспетчерський пункт. Виконання цих робіт дасть можливість уникнути проблеми підтоплення вулиці Першотравневої та  району біля Автовокзалу. Виділені також кошти на заміну технологічного обладнання локальних станцій перекачки, ці роботи теж планують завершити до листопада. Директор КП «Благоустрій Кременчука» повідомив, що потребують розчистки відвідні канали, підприємство вже завершило роботи з розчистки дренажного каналу в районі Крюківського кар’єроуправління, в найближчих планах  - розчистка русла р. Сухий Кагамлик  вул. Героїв Бреста до пров. Вишневого.
Керівник комунального підприємства підняв проблему самовільного будівництва в охоронній зоні відвідних і дренажних каналів, тож під час проведення робіт з їх очищення часто виникають конфлікти з мешканцями.
Заступник міського голови Володимир Тараторін доручив начальнику шляхового ремонтно-будівельного управління Володимиру Губарю та керівнику КП «Благоустрій Кременчука» Руслану Федорченку визначити у десятиденний термінь найпроблемніші місця, щоб  розглянути  можливість виділення коштів на ці заходи.

Автор: Кременчуцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2011, 11:48 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації