Вхід | Реєстрація

Не станьте жертвою «домушників»

Не станьте жертвою «домушників»
Як свідчить кримінальна практика, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Майже шістдесят відсотків таких крадіжок скоюється за наводкою. Тому дуже важливо, щоб злодії не знали, коли вас немає вдома, які цінності маєте у своєму помешканні. У більшості випадків «домушник» не забереться у квартиру, коли не буде переконаний, що господарі залишили її на тривалий час. Отже, коли вирушаєте у відпустку, виїжджаєте до родичів, не кажіть про це без потреби. Лише обмежене коло людей повинно знати, на який термін залишаєте помешкання.
Злодії, як правило, потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки. Найбільш надійно — захистити домівку сигналізацією з підведенням до пульту централізованої охорони. Для її встановлення звертайтеся до територіального підрозділу державної служби охорони. У квартирах, які були під охороною, крадіїв затримують у 99 відсотках. У тих випадках, коли злодії не були затримані, підрозділи охорони компенсували власнику квартири збитки від крадіжки. Квартирні злодії мають звичку розвідувати місце майбутнього злочину. За найменшої підозри щодо сторонньої людини, яка цілими днями без діла тиняється біля вашого будинку, повідомте про це свого дільничного інспектора міліції або зателефонуйте до чергової частини міліції.
Запам'ятайте тих, хто виносить речі з чийогось помешкання, прикмети підозрілих осіб, номер автомашини, марку та інформуйте про це працівників міліції.
Відмовляйтеся від пропозиції незнайомців (особливо осіб циганської національності), які хочуть поворожити у вашій квартирі, перепеленати дитину, напитися води, дати ліків і тому подібне. Як правило, такі відвідини завершуються крадіжками. Якщо відвідувач вам не знайомий і відрекомендувався представником якої-небудь служби, до якої ви не зверталися, не знімаючи з дверей ланцюжка, перевірте його посвідчення. Коли виникли сумніви, зателефонуйте в службу, попросіть його зайти іншим разом, зверніться в міліцію, покличте на допомогу сусідів.

Що треба робити, аби вберегтися від квартирної крадіжки?
• Не запрошуйте сторонніх, незнайомих вам людей у квартиру, особливо для розпивання спиртних напоїв. Злочинці можуть домішати в алкоголь, який принесли з собою, препарати снотворної дії.
• Не повідомляйте домашньої адреси та номер телефону стороннім без потреби.
• Коли даєте оголошення про продаж цінних речей, не вказуйте час вашої відсутності у квартирі.
• Не зберігайте ключі від квартири разом із документами. Не приєднуйте до них чогось такого, що вказувало б на вашу домашню адресу. Загубивши ключі, негайно замініть замки, а також зміцніть двері додатковими засувами. Не залишайте ключі під килимками, у поштових скриньках і т. п. Як тільки-но виявите щось негаразд із замками, в яких хтось встиг покопирсатися, роблячи більше всього відбитки, терміново необхідно вжити попереджувальні заходи.
• Зачиняйте вікна і кватирки, особливо, коли мешкаєте на першому поверсі або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин, прибудов і т. п.
• Не відчиняйте двері, не з'ясувавши хто саме до вас прийшов.

Автор: Віра Гомонюк, інспектор з роботи з населенням


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2011, 14:44 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації