Вхід | Реєстрація

«Дітям війни» і чорнобильцям зменшили виплати

«Дітям війни» і чорнобильцям зменшили виплати
"Дітям війни" більше не треба стояти під судами у величезних чергах: з 18 липня набула чинності нова постанова Кабінету Міністрів № 745 від 6 липня, що обмежує соціальні виплати "дітям війни" і чорнобильцям.
Закон "Про статус і соціальний захист громадян потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи" визначає їх пенсії у відсотках від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Ці відсотки залежать від групи інвалідності і років участі в ліквідації наслідків аварії таким чином можуть коливатися від 110% до 220% від прожиткового мінімуму.
Втім нова постанова уряду закріплює розміри пенсій в 600-1200 гривен, що на 240-480 гривен менше, ніж прописано в законодавстві.
Що ж торкається безпосередньо "дітей війни" те їх надбавка скоротиться майже в чотири рази і замість нинішніх 191 гривни (25% від прожиткового мінімуму), складе 49,8 гривен.
"Позовні заяви, які "діти війни" подали до 18 липня, суди обов'язково розглянуть і винесуть відповідні ухвали. Але вже з 18 липня попередня постанова Уряду № 530 втратило силу", - пояснив в.о. начальника Автозаводського управління Пенсійного фонду України Микола Гребенюк.

Автор: www.pentagon.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2011, 16:23 | Полтавщина | Фінанси
1. zzzuk / 13 жовтня 2011, 17:39
а чому місцева влада не захищає людей
Посилання на www.dniprowazirka.com.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації