Вхід | Реєстрація

Олександр Удовіченко змолотив останній новосанжарський сніп

Олександр Удовіченко змолотив останній новосанжарський сніп
23-го липня у Нових Санжарах пройшло районне свято жнив, участь у якому взяв губернатор області.
Уже традиційно святкування проходило у центральному парку селища — парку Перемоги. На вході до парку новосанжарців зустрічали виставки робіт народних умільців. А уздовж доріжки, яка вела до сцени, були розташовані презентації кожної сільської ради району. У цих презентаціях були представлені не лише художні вироби місцевих майстрів, але й шедеври мистецтва кулінарного. Біля кожної з таких виставок можна було поласувати свіжовипеченим короваєм, запеченою качкою чи традиційними полтавськими варениками. У тих, кому більше хотілося задовольнити свій естетичний голод, була можливість купити собі картину, вишивку чи якийсь із виробів гончарного мистецтва.
Близько десятої гості свята вже роздивились усі виставки і зібрались біля сцени під відкритим небом. На неї вже піднялися місцеві керівники та гості з інших районів області. Першими виступали господарі — голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький. Зокрема, Сергій Шовкопляс повідомив, що протягом жнив новосанжарці зібрали стотисячний коровай для Полтавської області. А цей чималий внесок дозволив Полтавщині зібрати для країни 1 мільйон тонн зерна. Після цих слів Сергій Шовкопляс вручив голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку символічний коровай з новосанжарського хліба. Губернатор подякував і не забарився зробити комплімент господарям.
— Нові Санжари у цьому році кращі! І я вас із цим вітаю! — сказав у своїй промові Олександр Удовіченко.
Далі за сценарієм ішло традиційне нагородження сільгосппідприємств, які протягом жнив-2011 показали найкращу врожайність. Ні для кого не стало несподіванкою, що І місце завоювала агрофірма ТОВ «Востокстройгаз» (директор Микола Харченко). ІІ місце було за «Чистою криницею» (директор Микола Цвітченко). ІІІ місце поділили між собою ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» (директор Микола Харченко) та агрофірма «Ворскла» (директор Владислав Ківа). Після вручення нагород керівники агроформувань одразу потрапили під об’єктиви фото та відеокамер. Зокрема, Микола Харченко, тримаючи у руках два кубки — за І і ІІІ місця — сказав у інтерв’ю телевізійникам із «Лтави»:
— Рецепт нашого успіху? Ми вже більше десяти років працюємо над агротехнологією, над удосконаленням роботи із збирання, сушіння, очищення зерна. Саме цей наш досвід допоміг у короткі терміни — у період між дощами — провести збирання врожаю.
Окрім кубків переможцям жнив, керівники району та області вручили десятки грамот та подяк простим працівникам поля — трактористам, комбайнерам, водіям, агрономам. Після цього представники влади зійшли зі сцени, аби вкинути до комбайнової жатки символічний останній сніп новосанжарського врожаю. Останнім свій оберемок змолотив губернатор Олександр Удовіченко.
Після того, як у жатці змолотився останній колос, на сцену піднявся благочинний Новосанжарського району отець Ярослав. Він провів освячення короваїв з нового врожаю. Після цього дівчата у національному вбранні роздали по шматочку короваю усім бажаючим гостям свята. Завершилися обжинки традиційним концертом майстрів художньої самодіяльності.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2011, 14:27 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Отеїчки Никон / 30 липня 2011, 11:33
клоунада за державний кошт
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації