Вхід | Реєстрація

Кобеляки не Лондон?

Малесенький український райцентр і  столиця Великобританії. Здавалось, що може об’єднувати ці два населені пункти? А об’єднує їх той факт, що ввечері і вночі повноправними господарями вулиць стають підлітки.
Приводом для написання цієї статті став дзвінок із Нових Санжар. Наш тамтешній журналіст Володя Паршевлюк запитав: «А що там у вас, у Кобеляках, за бійка на дискотеці була, що про неї і в Санжарах говорять? Кажуть, що ледве не сотня на сотню бились?»
Згідно з офіційними даними, ніякої серйозної бійки у Кобеляках не було. У всякому випадку, у райвідділі міліції вона не зафіксована. Самі правоохоронці розповідають, що дискотека «Фабрика» припинила свою роботу вчасно і ніяких ексцесів вони не зафіксували. Хоча неофіційні джерела «ЕХО», у тому числі й «підліткові», підтвердили: бійка таки була. У ній брали участь п’ять чи шість підлітків, котрі банально порозбивали один одному носи. Так що, по великому рахунку, нічого страшного не відбулося.
А ось ті кобелячани, котрі живуть і працюють поряд із будівлею дискотеки, налаштовані далеко не оптимістично. Усі вони говорять: «Три-чотири нічні бійки між підлітками — це норма». І не рекомендують нікому з пересічних громадян прогулюватись після 24-ої години по вулиці Дніпропетровській. Та й не лише по ній. У цей час дискотека закінчує свою роботу, але нічне життя на цьому не припиняється. Інша, вже неофіційна і ніким не контрольована, «вечірка» розпочинається на автозаправній станції, на прилеглих вулицях та провулках. До речі, працівники заправки розповідають, що в часи, коли на «Фабриці» танцювали до 3-ої години ночі, їм жилося спокійніше. Вони кажуть: «Підлітки виморювались на танцях і розходились по домівках, а зараз вони свою дику енергію та злість зганяють на нас, на парках, на вікнах кобелячан».
Так, Кобеляки, Санжари, Царичанка — це не Лондон. У нас поки що масових підліткових заворушень не було. У нас, слава Богу, не мультикультурне суспільство і немає протестних традицій. Але дитяча і підліткова жорстокість була, є і буде. А коли вона ніким і нічим не контрольована, то потрібно лише  спрямовувати її далі.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 11:31 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації