Вхід | Реєстрація

Жителі провулка Мануальний вестимуть воду самостійно

Багатьох кобелячан хвилює проблема з водопостачанням у місті. Адже в декого воно взагалі відсутнє. Днями жителі провулка Мануальний задля вирішення саме такої проблеми зібрали сходку, на яку запросили представників влади.
Сходка була запланована на 16.00. Коли ми прийшли на неї, то побачили лише декілька людей, а точніше троє. Як потім виявилось, це і всі. Через деякий час приїхав директор водоканалу Іван Дяченко та секретар міської ради Сергій Галушко. Відразу ж жителі Мануального почали висувати купу претензій, не вислухавши запрошених гостей. Спочатку вони нагадали свою проблему, хоча представники влади добре з нею знайомі. Зокрема, за їхніми словами, близько року тому вони звернулися до міської ради задля вирішення проблеми водопостачання. Їм було запропоновано розробити проектну документацію, після чого почнуться роботи. Роботи й справді почалися. Приїхав екскаватор, який почав рити траншею. Із 230 метрів провулку прорив більше половини і припинив роботу. Кошторис згідно цього проекту складає 61 тисячу гривень. 50% мала заплатити міська рада, решту 50 — жителі провулку. А вони, в свою чергу, відмовились фінансувати весь проект, за яким вода проходитиме не лише по провулку, а закільцьовуватиметься вище по вулиці, так як тільки за такої умови це буде в інтересах міста. Загалом вісьмом сім’ям потрібно скластися приблизно по чотири тисячі гривень. Далі слово взяв Сергій Галушко: «Міська рада бере участь лише в тих проектах, коли в цьому є інтереси міста. Зокрема, йде мова про сплату 50 на 50. Ваш провулок не один, таких багато в Кобеляках, і ми намагаємося йти назустріч. Якщо ви хочете провести воду тільки до своїх дворів, інтересу міста в цьому немає. Ми не маємо права використовувати бюджетні кошти на підведення води до приватних домоволодінь. Якщо ми закільцюємо воду, то вона у цілому районі буде з гарним тиском. Проте ви цього не хочете. Ми надали вам підрядника, ліцензійну організацію, яка виконає все по комунальних розцінках». Далі Іван Дяченко повідомив, що робота екскаватора коштувала 2500 гривень. Жителі Мануального заплатили лише 1000. Тому їхня заборгованість складає ще 1500 гривень. Та вони вирішили взагалі траншею далі не копати а підвести воду до своїх дворів самостійно. Адже скластися по чотири тисячі гривень вони не в змозі.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 12:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації